Umirovljenici Varaždinske županije pomogli Banovini

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Nakon što nam je stigla 2021. godina kojoj smo se radovali misleći da će nam ona čarobnim štapićem odnijeti ovu Corona pandemiju, pitali smo se kada ćemo opet moći susretati svoje prijatelje, družiti se u udrugama ići na izlete, krenuti s aktivnostima gdje smo stali u veljači 2020 godine. No podsvjesno smo znali da neće biti baš tako, ali lijepo je sanjariti jer stvarnost za nas umirovljenike ionako nije baš ružičasta.

Potres koji je pogodio Banovinu odrazio se na sve nas, osjetili smo ga, strahovali, ali nismo čekali što će biti dalje. Znali smo da našim umirovljenicima na Banovini treba pomoć. Već 3. siječnja kontaktirala sam sve predsjednike udruga umirovljenika te smo donijeli jednoglasnu odluku da idemo u sakupljanje pomoći. Nisam ni sumnjala da će odluka mojih predsjednika biti drugačija, bili smo među prvima u sakupljanju pomoći kada je Gunja poplavljena pa kako bi sada bilo drugačije.

Sakupili smo kamion većinom prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, električnih grijalica, najlona te nešto obuće i odjeće. Zahvaljujući KOS TRANSPORTIMA koji su nam dali besplatan kamion s gotovo punim kamionom krenuli smo u rano jutro za Sisak gdje su pomoć preuzele predsjednica Udruge umirovljenika Siska i tajnica Sisačko – Moslovačke županije. Prolazeći potresom pogođenim područjem nisam mogla suspregnuti emocije suze su se slijevale niz moje lice. Osjetila sam veliku tugu i odlučila da tu nije kraj, da moramo još pomoći.

Udruge umirovljenika koje nisu sudjelovale u prikupljanja pomoći odlučile su donirati novac . Na taj način smo sakupili 15.600 kuna te smo odlučili tim sredstvima pomoći dvjema obiteljima umirovljenika. Jedna obitelj je iz Petrinje, a druga iz Novog Sela Glinskog. Njima smo u jednakom dijelu kupili građevni materijal kako bi si mogli obnoviti kuće. Nije mnogo, ali su umirovljenici Varaždinske županije i ovaj puta pokazali veliko srce. Ponosna sam na njih do neba. Nikada nikoga nećemo iznevjeriti, koliko god imamo malo, dijelimo to od srca sa potrebitima.

Da bi i naši umirovljenici slabijeg imovinskog stanja osjetili čar Uskrsa, razveselili smo i njih 2300 sa uskrsnim paketima u kojima je bilo malo šunkice, hren, kava, keksi, čokolada i sok.

Udruge su počele prikupljati članarine iako to ide dosta teško. Nekako smo se svi povukli bojeći se za zdravlje. Nadam se da će se stanje ubrzo stabilizirati kako bismo mogli održati sportske susrete kao i prošle godine, naravno sve po epidemiološkim uvjetima.

Ovim putem zahvaljujem svim mojim dragim umirovljenicima na velikim i toplim srcima otvo- renima za svakoga. Moj ponos je moj Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije. (Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?