9. Memorijal Marije Topić

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Zagreb, 14. svibnja 2022. godine. Ponosni smo što nakon dvije godine ponovno imamo priliku organizirati 9. Memorijal Marije Topić, uz druženje uživo i sportsko-rekreacijska natjecanja invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom, u okviru RŠC Jaruna, na otoku Trešnjevka, prostoru koji je Grad Zagreb namijenio i uredio za susrete i druženja osoba s invaliditetom.

Gospođa Marija Topić bila je višegodišnja i višestruko zaslužna predsjednica Udruge invalida rada Zagreba (dalje: UIR Zagreba) koja će biti upamćena, kako po rezultatima rada za vrijeme svojih mandata, tako i po gorljivosti kojom je zastupala prava invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom. Ona, naime, nije prezala niti pred jednom preprekom i svaku je osobu s invaliditetom mogla, iz vlastita primjera, podučiti o neslućenim dometima njihove unutarnje snage. Stoga nam je vrlo drago da će sudionici Memorijala ponovno, nakon dvije godine, moći okušati svoju snagu, preciznost i spretnost u četiri aktivnosti – nabaci krug, stolni tenis, pikado i viseća kuglana, dok će moždane vijuge moći zagrijati igrajući šah i belot.

9. Memorijal Marije Topić je još jedna prilika da, nakon dvije godine bez takve vrste okupljanja, iskažemo zahvalnost gospođi Mariji Topić na svoj snazi kojom nas je okupljala, snažila i držala zajedno! Svojim nam je primjerom nebrojeno mnogo puta pokazala koliko su visoki dometi snažna i nesalomljiva ljudska duha. Nadamo se da će i ovogodišnji natjecatelji u sportsko-rekreacijskom dijelu Memorijala u sebi pronaći dio njene životne snage i polučiti dobre rezultate!” – izjavila je tom prilikom Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

UIR Zagreba na području grada Zagreba i Zagrebačke županije djeluje više od pola stoljeća i, zahvaljujući svom anaganžmanu za poboljšanje statusa i prava invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom, za očuvanje njihova unutarnjeg i vanjskog zdravlja, danas broji oko 7.200 članova, odnosno 32% ukupnog broja invalida rada s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?