UDRUGA UMIROVLJENIKA OPĆINE PITOMAČA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Članovi Udruge umirovljenika Općine Pitomača vrlo su aktivni i marljivi u radu Udruge, a ujedno su i iznimno tužni što ih je trenutna epidemiološka situacija prekinula u njihovim uobičajenim aktivnostima. Prije nekoliko godina osnovali su pjevački, mješoviti zbor, folklornu grupu i recitatorsku grupu koje su djelovale na području općine i županije, a kasnije i na širem području Lijepe naše. Redovito su sudjelovali na susretima zborova Matice umirovljenika Hrvatske. Udruga radi na očuvanju kulturne baštine njihovog kraja, brine o uređenju svojih prostorija i okoliša, sudjeluje u raznim sportskim natjecanjima umirovljenika i druženju s ostalim udrugama te nizu ostalih aktivnosti. Pored svih epidemioloških ograničenja, 2020. godine ipak su uspjeli provesti projekt „Aktivni u 3. dobi“ koji je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt je izradila tvrtka DRAFT d.o.o., a projekt je vrlo uspješno vodila Đurđica Šelimber. Odradili su svih 14 radionica sviranja na tamburama, harmonici, sintesajzeru te radionice tjelovježbi.

Vrlo su zadovoljni kvalitetom radionica stručnih osoba. No to nije sve čime se Udruga bavi, ove godine provode Programe pod nazivom „Vrckavi penzići“ i „Pitomi trolejbus“ koji su financirani od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Općine Pitomača. U sklopu Programa „Vrckavi penzići“ organizirane su radionice pjevanja, svranja, radionice tjelovježbi, a i puno više: informatičke radionice, kulinarske i eko radionice, druženja i izleti (Trakošćan, Jankovac itd.). Programom „Pitomi trolejbus“ osigurava se usluga prijevoza za članove kojima ta usluga nije dostupna.

Udruga se zahvaljuje Općini Pitomača te njenom načelniku za moralnu i financijsku podršku u njihovu radu. Također se zahvaljuju svim članovima na podršci i radu jer bez njih ništa od navedenoga ne bi bilo moguće.(Hul)

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?