Učinkovita prirodna zaštita protiv krpelja i komaraca

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Sunce i šumsko voće pozivaju nas na šetnju šumom. Ali ne zaboravite se zaštititi od dosadnih komaraca i opasnih krpelja. U članku ćete pronaći izvrstan recept za prirodnu zaštitu protiv krpelja i komaraca.

 

Krpelji i komarci dio su ljetnih mjeseci, ali nažalost su i opasni jer potonji prenose bolesti. Krpelji su u Hrvatskoj uglavnom  i zaraženi, tako da stvarno moramo biti oprezni i činiti sve što možemo kako bismo ih otjerali.

 

Prije nego što krenete u prirodu, nije uvijek potrebno ići u šumu jer i u travi oko vaše kuće također čekaju krpelji pa se trebate  dobro zaštititi. To možete učiniti prirodnim sredstvom koji ne sadrži kemikalije i ne iritira kožu. On se može nanositi izravno na kožu, ali zato što sadrži prirodne tvari, treba ga nanijeti nekoliko puta. Ako namjeravate dugo hodati, nosite ga rađe sa sobom i koristite ga svaki sat.

 

Krpelji i komarci ne vole esencijalna ulja

Ono što nama dobro miriše smrdi krpeljima i komarcima. To su eterična ulja lavande, metvice, limuna, naranče, geranije i čajevca. Čak i ako imate jedno od nabrojenih esencijalnih ulja, to je dobra zaštita. Nanesite kap na svaku cipelu, na gležnjeve, zapešća i otjerat ćete insekte.

 

Napravite sebi prirodnu zaštitu

PRIRODNI RECEPT PROTIV KRPELJA I KOMARACA

Trebate bocu s raspršivačem. Dodajte 20 kapi esencijalnog ulja lavande, limunske trave, 10 kapi eteričnog ulja čajevca, dodajte još 80 ml destilirane vode, zatvorite i dobro promiješajte. Ovim sprejom pošpricajte kožu, posebno na kožu oko gležnjeva i zapešća, a bočicu držite kod sebe kad idete u šetnju ili kada berete neko voće, povrće koje zahtjeva duži ostanak u prirodi.

Unatoč činjenici da ćete se zaštititi prirodnim sprejom protiv krpelja i komaraca, kad se vratite kući, obavezno se temeljito provjerite, operite odjeću u perilici i tuširajte se.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?