Učinkovita prirodna zaštita protiv krpelja i komaraca

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Sunce i šumsko voće pozivaju nas na šetnju šumom. Ali ne zaboravite se zaštititi od dosadnih komaraca i opasnih krpelja. U članku ćete pronaći izvrstan recept za prirodnu zaštitu protiv krpelja i komaraca.

 

Krpelji i komarci dio su ljetnih mjeseci, ali nažalost su i opasni jer potonji prenose bolesti. Krpelji su u Hrvatskoj uglavnom  i zaraženi, tako da stvarno moramo biti oprezni i činiti sve što možemo kako bismo ih otjerali.

 

Prije nego što krenete u prirodu, nije uvijek potrebno ići u šumu jer i u travi oko vaše kuće također čekaju krpelji pa se trebate  dobro zaštititi. To možete učiniti prirodnim sredstvom koji ne sadrži kemikalije i ne iritira kožu. On se može nanositi izravno na kožu, ali zato što sadrži prirodne tvari, treba ga nanijeti nekoliko puta. Ako namjeravate dugo hodati, nosite ga rađe sa sobom i koristite ga svaki sat.

 

Krpelji i komarci ne vole esencijalna ulja

Ono što nama dobro miriše smrdi krpeljima i komarcima. To su eterična ulja lavande, metvice, limuna, naranče, geranije i čajevca. Čak i ako imate jedno od nabrojenih esencijalnih ulja, to je dobra zaštita. Nanesite kap na svaku cipelu, na gležnjeve, zapešća i otjerat ćete insekte.

 

Napravite sebi prirodnu zaštitu

PRIRODNI RECEPT PROTIV KRPELJA I KOMARACA

Trebate bocu s raspršivačem. Dodajte 20 kapi esencijalnog ulja lavande, limunske trave, 10 kapi eteričnog ulja čajevca, dodajte još 80 ml destilirane vode, zatvorite i dobro promiješajte. Ovim sprejom pošpricajte kožu, posebno na kožu oko gležnjeva i zapešća, a bočicu držite kod sebe kad idete u šetnju ili kada berete neko voće, povrće koje zahtjeva duži ostanak u prirodi.

Unatoč činjenici da ćete se zaštititi prirodnim sprejom protiv krpelja i komaraca, kad se vratite kući, obavezno se temeljito provjerite, operite odjeću u perilici i tuširajte se.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

KAKO ČUVATI SJEME

Kraj ljeta pravo je vrijeme za pohranjivanje sjemena povrtnih, začinskih i cvjetnih kutura za