Koliko vam je važno ime i sorta neke biljne vrste?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Ako ste iskreni, strastveni zaljubljenik u biljke i tragate uvjek za nekim naprednijim i otpornijim biljnim vrstama, a još k tome gorljivi ste zagovornik/ sakupljač raznih sorti sjemena – onda vam je sve ovo itekako važno i bitno, kaže naša Slađana S.

Jednom kad se jako dobro uhodate u sve male tajne i trikove, onda vam se čini kao da ste oduvjek sve znali i odjednom više se ništa ne čini tako teškim i nema nekih velikih prepreka da ne dođete do željene biljne vrste – osim, naravno ako to neka viša sila ne spriječi.

Neke vrste lako možemo zapamtiti, a one koje sijemo po prvi puta poželjno je uvjek obilježiti markerima koje lako možemo napraviti/ reciklirati od bijelih plastičnih čaša od vrhnja, jogurta i sl…

Na fotkama su “moja zelena dječica” različitih vrsta salata.. Iako im svima znam imena, kad imate više sorti, obilježavanje istih, nikad nije na odmet – naročito kada dođe vrijeme cvjetanja i kada salate završavaju svoju vegetaciju i odlaze u cvijet i sjeme…

Ispod svake fotke ću napisati ime sorte koja je ovdje nalazi… ??❤️ Neke nažalost ni dalje nisu dostupne kod nas, a imam ih još takvih, neke su danas posijane, a neke će tek biti posijane. ????

slika 1.

Salata Hrastov list, zelena verzija – egl.Green Bowl salad

 

 

slika 2

Lollo rosa – nekad ćete je naći pod imenom Red Crimson..Ustanovila sam da se radi o jednoj te istoj vrsti, samo je neki proizvođači drugačije imenuju. Radi se o novijoj, naprednijoj i otpornijoj vrsti salata iz roda Batavia koje gotovo nikad nisu gorke! I ono još važnije, otpornije su na vremens

 

 

slika 3

Red Celtuce Cracoviensis – crvena keltska salata, mogla bih je komotno svrstati među jednu od najboljih salata.. Tvori veliku rozetu veličine približne automobilskoj gumi! 😀 Listovi su oblika sličnog velikom maslačku. Nikad al’ baš nikad nije gorka – također otporna na brzo procvjetavanje i na bolesti. I ono što još mogu reći, nažalost ni dalje nije dostupna kod nas u prodaji u poljoapotekama.

 

slika 4

Četiri godišnja doba – Marvel of Four Seasons – imam ju tek po prvi puta pa ne mogu reći ništa iz svojih osobnih saznanja.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
SIRUP OD BOROVIH IGLICA

SIRUP OD BOROVIH IGLICA- RECEPT

Borove iglice vjerojatno nisu najočitiji izbor u potrazi za ljekovitim biljem, ali sadrže iznenađujuće visoke količine

napovoljnija invalidska kolica