Turistkinja se hvalila videom, potpuno nesvjesna da je za dlaku izbjegla smrt

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Djevojka Kaylin Phillips iz Virginije objavila je na Tik Toku video s putovanja na Bali koja prikazuje kako se igra sa smrtonosnim bićem.

Na fotografiji je kasnije napisala kako u ruci drži ‘jednu od najopasnijih životinja na svijetu’, prenosi jutarnji list.

Iako tada uopće nije shvaćala kako u tom trenutku riskira trenutnu smrt, pošto ta malena hobotnica u sebi čuva moćni neurotoksični otrov tetrodotoksin.

Na kraju se ustvrdilo kako je životinjica na njezinom dlanu plavoprstenasta hobotnica izrazito otrovna da može ubiti ’26 ljudi u samo nekoliko minuta’, izvjestili su iz neprofitne organizacije za zaštitu životinja Ocean Conservancy.

Znanstvenici tvrde kako je samo pola miligrama ovog otrova, za koji ne postoji protuotrov, dovoljno da ubije odraslog čovjeka.

„Držala sam u ruci dva ovakva bića u jednom danu. Pokušavala sam ih nahraniti narančom i igrala sam se s njima solidnih 20 minuta“ rekla je djevojka nakon što je saznala o kakvoj otrovnoj vrsti hobotnice je riječ, a nakon toga je, nazvala tatu sva u suzama i sretna jer je živa.

Ustvari, plavi prstenovi na tijelu hobotnice pojavljuju se u slučaju kada se osjeti ugroženom, kad lovi ili kad se pari. Ta vrsta hobotnice inače obitava u Tihom oceanu, između Japana i Australije, aktivna je noću, dok se danju skriva.

Njezin ubod nije bolan, no samo desetak minuta kasnije počinje se osjećati utrnulost, kreću poteškoće s disanjem, te je potrebno žrtvu staviti na kisik sve dok ne dođe do bolnice.

Naime, nuspojave opasne po život traju od četiri do 10 sati nakon čega preživjeli pokazuju brze znakove oporavka. No u teškim slučajevima, u roku od nekoliko minuta uzrokuje paralizu, respiratorni zastoj i srčani udar.

Jedina šansa da osoba preživi ubod, budući da nema nikakvog protuotrova, je konstantno masiranje srca, nadajući se da će otrov proći kroz tijelo zaraženog kroz nekoliko sati.

Davorka Ožura

 

 

Je li vam javno cijepljenje političara vratilo povjerenje u cjepivo AstraZeneca?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?