9 stvari koje često trebate mijenjati u kupaonici

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Temeljito čišćenje kupaonice

Održavanje kupaonice i osobne higijene zahtjeva i čišćenje cijele prostorije. Mrtve stanice kože, prašina i ostala prljavština se nalaze na svim površinama, stoga ih je potrebno povremeno prebrisati, oprati podove i zamijeniti spužvice i krpe za čišćenje. Prljavština, i topli i vlažni uvjeti koji vladaju u kupaonici, idealni su za razvoj bakterija. Asortiman za čišćenje kupaonice biste trebali mijenjati nakon svakog čišćenja.

Spužvica za pranje tijela

Ako koristite spužvice i slična pomagala za pranje tijela, morali biste ih mijenjati svaka 3 tjedna. Mrtve stanice kože i vlažno okruženje stvaraju bakterije koje se množe velikom brzinom.

Bacajte kistove i aplikatore za šminku

Aplikatori za šminku su leglo bakterija. Nakon svake upotrebe ih operite toplom vodom i sapunom, dok voda ne postane bistra. Iako redovito održavate čistoću pribora za šminkanje, nakon 6 mjeseci je svejedno potrebno stari zamijeniti potpuno novim.

Mijenjajte četkice za zube

Na četkicama za zube možemo pronaći hrpu bakterija. Četkicu trebate mijenjati svaka 3 do 4 mjeseca.

Isprobajte prirodne i praktične trikove za čišćenje kupaonice!

Čisti ručnici

Ako se nakon svakog tuširanja ili kupanja obrišete ručnikom i zatim ga objesite da se osuši, možete ga koristiti 3 do 4 puta. To znači da biste ručnike trebali mijenjati najmanje jednom tjedno.

Ručnik za ruke

Ručnici za ruke se brže prljaju, pogotovo ako imate veći broj članova obitelji. U tom slučaju, ručnike za ruke biste trebali mijenjati svaki dan. U protivnom, ako vas je dvoje ili ste sami, obavite zamjenu svakih par dana.

Kupaonski tepih

Tepih u kupaonici biste trebali mijenjati svaki tjedan jer se na njemu nalaze fekalije, kosa, mrtve stanice kože, prašina i bakterije.

Zamijenite sapun za čišćenje lica

Sapun za čišćenje lica ima rok od godinu dana i ako ga ne iskoristite u tom vremenskom okviru, nabavite novi.

Operite zastore iz tuša ili kade

Na zastorima koji se nalaze oko tuša ili kade, često možemo pronaći plijesan. Operite zastore svaka 3 mjeseca u perilici rublja i objesite da se u potpunosti osuše.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica