Tajne dugovječnosti najstarijih baka na svijetu

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Proslaviti 100. rođendan u današnje vrijeme djeluje skoro nevjerojatno. Ipak, postoje sretnici koji su ušli u tako duboku starost.

 

Ove superstare bake preživjele su ratove, potonuće Titanika, prisustvovale raznim znanstvenim dostignućima i otkrivaju vam tajne dugovječnog života.

 

MISAO OKAVA, JAPAN (116 GODINA)

 

Misao Okava/Reuters

Okava je rođena davne 1898. u Japanu. Svoje dane provodi u umirovljeničkoj zajednici i jede tri obroka dnevno. Posebno voli suši koji obavezno jede bar jednom mjesečno. Kaže da je za duboku starost potrebno ispoštovati važno pravilo:

 

– Morate spavati osam sati i redovno jesti zdrave obroke. Također, bitno je da se naučite

opuštati – objasnila je Okava.

 

GERTRUDA VIVER, ARKANZAS (116 GODINA)

 

Gertruda Viver/AP

 

Ona je najpoznatija najstarija živa Amerikanka. Živi u domu za stare, a za svoju dugovječnost zahvaljuje, kako kaže, svojoj vjeri koja joj je pomogla kada je prolazila kroz mnoge životne nedaće.

 

– Morate vjerovati u Gospodina ako želite pratiti pravi put. Živite po Njegovim zakonima i ne brinite. Ja sam tako cijelog života živjela i još uvijek se nisam umorila – rekla je gospođa Viver.

SUZANA MUSHAT JONES, Newyork (115 GODINA)

 

 

Ova „dobrodržeća” dama otkriva da tajna dugovječnosti leži u uživanju u životu. Obožava slaninu i jaja i često upravo ovu kombinaciju bira za doručak. Možda i ne biste rekli da je to najzdravija varijanta, ali pored visokog krvnog tlaka, ova baka nema nikakvih drugih problema.

 

Također, kaže da žena nikada nije suviše stara za modu i za lijepe stvari, pa tako i ona u ovim poznim godinama obožava nositi čipkasti veš.

 

 

Vijesti

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?