10 citata HELEN MIRREN koji će vas inspirirati da budete slobodne i svoje

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Helen Mirren je britanska glumica i zvijezda u najboljem smislu te riječi – ona koja ne prestaje sijati. Navikli smo na teror mladosti i plastične ljepote, a Miren nam pokazuje kako može drugačije – uz pomoć rada, stava i dostojanstva.

Ne boji se da kaže što misli i može to kazati artikulirano i pravo u metu. Ovo su neki od njenih najupečatljivijih citata koji će vas možda inspirirati da budete slobodnije i svoje.

1.Sada kada imam 70 godina, ono što bih mlađoj sebi savjetovala jest da govori „od***i“ češće.

  1. I dalje imam taj „ciganski“ osjećaj za avanturu. Mislim da nisam spavala u istom krevetu više od tri ili četiri mjeseca čitavog mog života. Uvijek sadim povrće čije plodove na kraju ne pojedem i cvijeće koje neću vidjeti kako cvijeta. Oduvijek se selim po cijelom svijetu.
  2. . Cijela ta stvar oko oblačenja je luda. Možete potrošiti dolar na jaknu u nekom malom butiku, npr. „second-hand“ i možete potrošiti tisuću dolara na jaknu u mega-storeu. I ako vidite ove dvije jakne kako šetaju ulicom, vjerojatno ne biste znali koja je gdje kupljena.
  3. Žene trebaju prestati biti ljubazne. Ako ikada budem imala djecu, koju nemam, prva stvar koju ću naučiti svoju djevojčicu jest riječ: „od***i“
  4. Najteži period u životu jesu dvadesete. To je takva šteta jer ste tada najdivniji i fizički u najboljoj kondiciji. Ali, to je također i period kada ste najnesigurniji i puni sumnje u sebe. Kada ne znate šta će se desiti, zastrašujuće je.
  5. Ja sam tip osobe koja se oblači u second-shopu, ali otvara bocu šampanjca.
  6. Mislim da je svaka žena u našoj kulturi feministkinja. Možda odbijaju tako se izjasniti, ali ako biste uzeli bilo koju ženu, vratili se 40 godina unazad i rekli: „Da li je ovo svijet u kojem bi voljela živjeti?“ Ona bi rekla „Ne“.
  7. Čudna stvar je ta, postaje vam sve udobnije u vašoj koži, čak i kada vam vijreme daje sve manje razloga za to. Kada ste mladi i lijepi, paranoični ste i jadni. Mislim da je jedna od najvećih prednosti starenja ta što se oslobađate nekih stvari.
  8. Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne.
  9. Cijelog svog života gledala sam djevojčice od 16 godina kako prodaju ljepotu, zato mislim da je nevjerojatno što sada žene od 70 godina reklamiraju proizvode ženama od 60 do 80 godina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?