Sušeni poriluk

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Jedna patišon ekipa završit će kao današnji ručak, a ošišani poriluk…. dosad sam uvijek bacala ova pošišana pera, odsad više ništa ne bacam, završit će kao sušeni začin, ističe naša Slađana S.

Sušeni poriluk je odličan dodatak nekim juhama, varivima, tjesteninama sa sirom i vrhnjem, zapečenim slanim punjenim palačinkama itd, itd… samo pustite mašti na volju, ideje će doći same od sebe…

Vrijeme je sve teže i sve gore za nešto uzgojiti, u svijetu i dalje nije riješen problem gladi koja svaki dan odnosi svoje žrtve, starce, djecu, ljude u srednjim godinama… Svi mi, koji imamo tu sreću uzgojiti i imati nešto vlastito i svoje, nemojmo se razbacivati hranom i onim što su nam Bog i priroda dali jer bi i nas ubrzo mogla sustići slična sudbina – glad.

Svaka sezona je drugačija i kako kažu u narodu: “Svako vrijeme nosi svoje breme”. Tako je i s vrtlarstvom, svake sezone nešto imamo – nešto nemamo. Budimo skromni i zahvalni na darovima koje su nam Bog i priroda dali u jednoj sezoni jer već iduća može biti još gora …. No koliko se sjećam, ni jedna nije bila tako okrutna da se baš ništa nije imalo – samo što smo mi ljudi takvi, uvjek bi htjeli više, uvjek bi htjeli bolje, da nam je sve tip – top, a ni naš život nije savršen, ni tip – top.

Stoga, nemojte toliko kriviti vrijeme/ nevrijeme, bolesti, štetočine…. potrudite se, dajte svojim biljkama hranu i zaštitu, onoliko koliko je to u vašoj moći….. ostalo pustite, nek ide sve svojim tokom, nek bude što će biti, nek bude što mora biti… Mi smo samo mali dio svemira, bez moći i utjecaja, postavljeni tu baš kao ove biljke, da budemo samo dio, kotačić u vremenu i vrelu života…

Lijep vam pozdrav i što ugodniji ovaj tmuran dan,prihvatite ga takvog kakav je, bez ljutnje, gunđanja i stresa jer ni svi dani u životu ne mogu uvjek biti sunčani i lijepi….

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?