Starački dom je biznis koji se svakako nemože pogriješiti no da li ga može voditi svatko?! Pokrenimo se i pomozimo starijim osobama!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

 

 

Starački domovi u Hrvatskoj nisu pod ničijim nadzorom? To je sramota!   U zakonu i propisima sve je jasno, no nadzor privatnih domova nije dostatan, a on je strahovito važan. Mnoge starije osobe žive u neljudskim uvjetima. Mnoge domove treba obnoviti ili zatvoriti ali svakako svatko od njih treba biti pod nadzorom.

 

Kako to učiniti? Što valja učiniti da se kontinuirano sprovede pravilnik  o domovima za starije Ministarstva rada i socijalne skrbi?

Portal Treća dob i svi portalovi suradnici uskoro počinju sa objavama domova i pričama korisnika koji ne djeluju u skladu sa zakonskim propisima.

Vrlo je važno osvjestiti javnost o tom velikom problemu kojeg se očito nikoga ne tiče( gladovanje štićenika, zatvaranje štićenika, vezanje istih, zlostavljanje, neodržavanje higijene i tjeranje na težak fizički rad i sl. Pojedinci smještaju starije osobe u svoje kuće, nemaju zaposlenih ni ikakvih ugovora s korisnicima. U nekim su domovima štedjeli na hrani, u nekima nije postojao dnevni boravak, a karakteristika većine su prenatrpanost krevetima, neadekvatno osoblje i konstantan smrad po fekalijama) a zapravo nas dira u samu srž, u naše stare koji svoje zadnje dane života ne provode u ljudskim uvjetima, umjesto da zadrže svoje dostojanstvo i čast u danima kada im je to najpotrebnije!

 

Molimo vas, da ako je netko od vaših prošlo takvo iskustvo ili još danas prolazi, podijelite s nama vašu priču kako bi zaustavili ZLOSTAVLJANJE STARIJIH OSOBA!

 

Javite nam se na: urednistvo@trecadobhrvatska.com

Vijesti

Studenti i umirovljenici zajedno pod istim krovom. Može se!

Pravni savjeti: I polubrat ima pravo na stan..Snaha prijeti deložacijom

Hladnokrvno ubojstvo

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?