SENIORI STUDENTSKOG GRADA PRIDRUŽILI SE UDRUZI UMIROVLJENIKA NOVI ZAGREB

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

U travnju 2022. godine nešto više od sto članova Podružnice Studentski grad iz zagrebačke Dubrave, koja je 9 godina djelovala kao sindikalna podružnica, odlučila je napustiti SUH i pridružiti se Udruzi umirovljenika Novi Zagreb, koja pripada Matici umirovljenika Hrvatske.

 

Pod novim nazivom „Seniori Studentskog grada“ djeluju u zagrebačkom naselju Studentski grad, gdje su izuzetno aktivni. Svakog radnog dana u jutarnjim satima članovi koji vole pješačiti hodaju na SRC „Grana Klaka“ oko 5 km, dok utorkom i petkom obavezno se provode vježbe za kralježnicu koje već 13-tu godinu za redom volonterski vodi njihov član i kineziolog g. Stevo Živčić.

Njihovi članovi se uključuju u programe koje im nude Udruge koje su dobile projekte financirane iz EU socijalnog fonda, ali i Grada Zagreba. Tako su se zainteresirani članovi okušali u slikanju, „točkanju“, pletenju prstima, izradi predmeta od papira, stolnom tenisu, plesu, streličarstvu, zumbi, thai chiom te radionici pamćenja. Poslušali su zanimljiva  zdravstvena predavanja koja su od interesa za starije sugrađene, a iskoristili su i kupone za besplatne preventivne zdravstvene preglede, gdje su se čak, kod nekih, na vrijeme otkrile neke bolesti koje te osobe nisu niti znale da ih imaju. Redovito godinama sudjeluju na manifestacijama u gradu Zagrebu poput „Aktivne Hrvatske“ , stoga je trideset vježbačica ove godine vježbalo na Medvedgradu.

Dobar dio članova voli gledati kazališne predstave koje su im omogućene po povoljnijoj cijeni, a posjetili su  Tiflološki muzej, gdje su kasnije i pozvani na radionicu, zatim su obišli stan Marije Jurić Zagorke na Dolcu, gdje su pobliže upoznati sa njenim životom i radom. Isto tako dobar dio je zainteresiran za planinarenje, za lijepog vremena organizirano odlazi na Sljeme. Sudjelovanjem u likovnoj koloniji, te „linijskim plesom“ nastupali su na projektu „Srce na Ukrajinu“ koje se održalo u Srednjoškolskom centru u njihovom naselju.

Ove su godine posjetili Čakovec i tamošnju „Riznicu Međimurja“, Ludbreg i Varaždin, gdje su obišli Muzej vatrogastva, a za svibanj je popunjen autobus za NP Plitvička jezera.

S „linijskim plesom“ seniorke Studentskog grada nastupile su na programu održanom u Sloboštini, povodom proslave 1. svibnja.

Članovi Studentskog grada već duže vrijeme surađuju sa Udrugom umirovljenika Novi Zagreb i upoznati su sa njihovim radom i aktivnostima, te apsolutno podržavaju takav rad i brigu o članovima, stoga je bilo i prirodno da se dvije aktivne organizacije udruže i svojim članovima pruže još više nego do sada.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

TJEDAN U ISTRI

TJEDAN U ISTRI   Matica umirovljenika Dubrovnik nakon dvije i pol godine, za svoje

PROVEDEN KULTURNI PROGRAM

Podružnica umirovljenika Domašinec iz Međimurske županije organizirala je izložbu pod nazivom „VUZEM V DOMAŠINCU“.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?