Redaju se veliki propusti Hitne pomoći- “Ostavili čovjeka sa srčanim napadajima…”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Sutra sahranjujemo svekra, oca moga muza zbog medicinskog propusta nasicke hitne pomoci!!

Dana 10.09.(cetvrtak) svekar pocinje dobivati srcane napadaje od kojih se pocinje kriviti u lijevu stranu i pocinje frfljati. Susjeda dolazi na poziv suprugove bake da vidi o cemu se radi. Kao obican laik uocava da je pacijent u vidno losem stanju i odluci pozvati Hitnu pomoc.

Hitna pomoc dolazi na teren oko 15:00 sati i zakljucuje kako su sve vitalne funkcije u redu, daju mu inekciju i govore svekrovoj mami i tati (zeni od 84 godine, polupokretnoj u krevetu kojoj je odrezan prst na nozi i ne ustaje se te dedi od 87 godina koji je dementan) da pripaze da li ce mu se pogorsati stanje, ali da bi mu od inekcije trebalo biti bolje! Prije toga su mu mjerili temperaturu i nije ju imao nazalost. Kazem nazalost jer da ju je mozda imao, vozili bi ga hitno za bolnicu jer bi vjerojatno smatrali da ima koronu pa mu mozda uspjeli spasiti zivot na vrijeme!

 

Palijativna skrb- Zašto je važno da brinemo o umirućima i brinemo li dovoljno?

 

 

Hitna odlazi i ostavlja covjeka u bolovima, patnjama i mukama do navecer da pada po sobama dok navecer nije dosao susjed i ustanovio da je covjek u vrlo losem stanju te ponovo nazvao hitnu da dodu po njega jer covjeku vidljivo nije dobro!

Dolazi medicinsko osoblje opremljeno kao da je nuklerna prijetnja covjecanstvu i ponovo mjere Temperaturu! Odluce ga uzeti i voditi u bolnicu na pretrage. Susjed nam javlja kako je muzu otac u bolnici i prica sto se sve dogodilo.

Mi smo u Njemackoj pa nismo bili u mogucnosti osobno doci toga istog dana. Muz kontaktira bolnicu 3 puta tijekom noci kalo bi saznao samo kako se cekaju nalazi. Na zadnji poziv u 01:00 ujutro mu kazu da nazove ujutro kad bude doktorica.

Ujutro mu izrazavaju saucesce i saopcavaju da je pacijent preminuo. Patolog nam saopcava da je preminuo od akutnog srcanog udara. Neka nam evo sad netko objasni, jel moguce da su ostavili covjeka sa srcanim napadajima doma samoga bez lijecnickog nadzora da se o njemu brinu nepokretna mama od 84 godine i dementni otac od 87 godine!!?? Kakvi su to doktori koji bez imalo savjesti ostavljaju ljude u patnjama, a polozili su lijecnicku prisegu!?

Jel moguce da ljudi u potrebi ne mogu doci na red od cekanja na pacijente s koronom!! Molim vas neka mi netko objasni u kakvom mi to svijetu zivimo i kakvo je ovo drustvo nastalo!!?

Slag na svu ovu bol i nepravdu je nestanak zlatnog lancica kojega nikada u zivotu nije skidao s vrata i kojega si je suprug htio ostaviti za uspomenu na svog oca kojega je ionako prerano izgubio!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave