PREDSTAVLJANJE PROJEKTA ZAŽELI – FAZA 2

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Europskih 1,85 milijuna kuna za brigu o starijim i nemoćnima na području Vrgorca i Imotskog Projekt Zaželi – faza 2, predstavljen je 12. lipnja 2021.godine u Gradskom parku u Vrgorcu. Predstavljanju projekta nazočili su i predsjednici Matice umirovljenika Splitsko-dalmatinske županije Žarko Belošević, MU Marina Svetin Rubelj, MU Lažani Kaštela Mate Taraš, MU Klis Mate Jurić, MU Sinj Miroslav Širinić, MU MakarskaBeba Gaće te partneri u projektu MU Imotska Krajina Mara Pezo i Centar za socijalnu skrb- podružnica Vrgorac Ana Erceg.

Projekt vrijedan 1.856.175,00 kuna financira se u cijelosti iz Europskog socijalnog fonda a njegov korisnik je Matica umirovljenika Vrgorac. Partneri projekta su Matica umirovljenika Imotska krajina, Centar za socijalnu skrb Makarska – podružnica Vrgorac i Centar za socijalnu skrb Imotski, dok je partner HZZ Split. Projekt je rezultat suradnje MUH-a Vrgorac s konzultantom sestrinske udruge u Šibeniku i MUH-om Imotske krajine. Poduzetnički centar Vrgorac u ovom projektu dao je savjetodavnu pomoć u organizaciji. Projekt se počeo provoditi već u veljači, ali zbog epidemioloških mjera tek sada ga se moglo predstaviti.

Kako se moglo čuti na predstavljanju, gdje su riječ imali predstavnici umirovljeničkih udruga Vrgorca i Imotskog, direktorica Poduzetničkog centra Milka Beus i Ante Beus iz Project Consiliuma, cilj projekta je unapređenje radnog potencijala nezaposlenih žena na širem području Grada Vrgorca i to kroz programe osposobljavanja i zapošljavanja. Zaposlit će se tako ukupno 20 žena, pripadnica ciljnih skupina koje skrbe o 120 starijih i nemoćnih osoba. One će također biti osposobljene za zanimanje gerontodomaćica. Podijelit će se i paketi higijenskih potrepština. Od 20 zaposlenih žena, njih 12 skrbe o 72 starija i nemoćna korisnika na području Vrgorske krajine, a osam žena za 48 starijih u Imotskoj krajini.

– Nadamo se kako će ovaj projekt podići svijest široj javnosti o potrebitima i kako smo mi ta malena ruka koja im može pružiti pomoć, olakšati život i ne ostaviti ih same, istaknula je predsjednica Matice umirovljenika Imotska krajina Mara Pezo.

– Nakon završetka projekta imat ćemo određeni broj kućanstava, odnosno osoba kojima se na jedno određeno vrijeme pružila podrška i pomoći u vidu održavanja stambenog prostora, čišćenja, spremanja obroka u kući, dostave namirnica te ostalih poslova koji su predviđeni Programom. Nadamo se kako će se korisnicima tako vratiti vjera u društvo i čovjeka te kako će ponovno razviti osjećaj pripadnosti zajednici u kojoj žive, posebice oni koji nemaju svoju obitelj, a ostali su sami i nemoćni. U pripremi imamo još interesantnih projekata za naše umirovljenike te ih pozivamo da se aktivno uključe u rad udruge gdje će o svemu i na vrijeme biti obavještavani, rekao je predsjednik Matice umirovljenika Vrgorac Miro Jović. Na kraju pozvao je sve prisutne da se pridruže prigodnoj zakuski.

Nakon završetka predstavljanja, potpredsjednik MUH-a Vrgorac Mirko Pranić proveo je goste u obilazak Vrgorca.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?