Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izrazio je skepsu oko uvođenja nacionalne mirovine

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Hrvatska stranka umirovljenika predstavila je svog novog člana Tomislava Žagara. Uz to, komentirali su uvođenje nacionalne mirovine što je najavljeno od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Na kraju, Silvano Hrelja otkrio je skepsu prema tom projektu.

Hrvatska stranka umirovljenika udvostručila je broj svojih saborskih zastupnika nakon što je za novog člana stranke proglašen nezavisni saborski zastupnik Tomislav Žagar. Hrelja je najavio kako će se pridružiti saborskom Klubu nezavisnih zastupnika.

“Nacionalna je mirovina ustvari socijalna pomoć za starost. Ako se sadržajno, pojmovno i previše igramo, može nam se dogoditi, ako to utvrdimo kao mirovinsko pravo, da bi je morali isplaćivati i u inozemstvo”, rekao je Hrelja.

Vijesti:

NAJBOLJI DOMOVI U HRVATSKOJ
Prevarila nas žena koju smo plaćali
Udomljavanje osoba treće životne dobi

Predsjednik HSU-a pokazao je svoje sumnje prema cijelom projektu i zabrinutost zbog višeresorne suradnje oko cijelog projekta uvođenja nacionalne mirovine.

Za kraj, komentirao je kako bi se nacionalna mirovina, ako se uvede, trebala isplaćivati direktno iz proračuna, a ne iz mirovinskog sustava.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave