Posjetili izvor Gacke, Smiljan i Rastoke

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Čazmanci u Projektu „Aktivni u trećoj dobi”

azmanska Matica umirovljenika, usprkos pandemiji uzrokovane koro- navirusom, odlučil je provoditi aktiv- nosti iz programa Projekta „Aktivni u trećoj dobi”, koji se financira iz Ministarstva nad- ležnog za socijalnu politiku s 50 tisuća kuna i potporu Grada Čazme s 20 tisuća kuna. Jedna od planiranih obveznih aktivnosti su i izleti umirovljenika. Tako je 50 članova Ma- tice, 6. kolovoza boravilo na jednodnevnom edukativno rekreacijskom izletu.

Prvo su u Lici posjetili Sinac, prijateljsko mjesto Čazme, još od prije 20 godina. Želju za nastavak prijateljstva, nakon više godina stanke, Čazmancima su tom prigodom iska- zale Danijela Jerbić u ime Vijeća Mjesno- ga odbora Sinca i Jasna Ilić predsjednica KUD-a „lipa” Sinac.

Umirovljenci su razgledali izvore Gacke, a potom se iz gacke doline uputili u Smiljan i posjetili Memorijalni centar „Nikola Tesla”. Završni dio izleta, s ciljem upoznavanja prirodnih ljepota lijepe naše, bio je posjet Rastokama. Među sudionicima izleta bili su i umirovljenici Glazbene sekcije Matice, pa veselog raspoloženja uz svirku i pjesmu nije nedostajalo.

Bio je to prvi i jedini izlet Čazmanaca u koro- na krizi, na koji su se odlučno uputili poštuju- ći mjere Stožera civilne zaštite.

Projekt završava krajem ovoga mjeseca, ra- dionicama i kontrolom zdravlja, s mjerenjem tlaka i šećera u krvi.(Hul)

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave