Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za starije osobe “Park”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Na poziv uprave Doma za starije osobe Park – Ivanićgradska 52, članovi Matice umirovljenika Peščenica -Žitnjak bili su sudionici programa održanog 1. listopada 2021. godine povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

Predstavili su rad udruge kroz šest sekcija: literarna grupa “3u1,” kreativa “Male ruke,” likovna sekcija “Duga,” dramska sekcija “Pešča cabaret,” gljivarska sekcija, sportska sekcija 65+ te KUD “Treća mladost.”

U prigodnom programu predstavljena je zbirka pjesama članova literarne grupe u kojoj su radove čitali korisnici doma. Članice kreativne radionice izložile su svoje unikatne radove izrađene heklanjem te izazvale velik interes prisutnih.

Voditeljica likovne sekcije u suradnji s korisnicima doma postavila je umjetničke slike iz bogatog fundusa koji je u nekoliko navrata predstavljen na izložbama i likovnim kolonijama. Dramska sekcija upoznala je umirovljenike sa budućim repertoarom predstava kao i dosadašnjim radom. Članovi gljivarske sekcije poznati po bogatim berbama gljiva i ljekovitog bilja opisali su način kretanja kroz šumu i razlikovanje  jestivih od otrovnih gljiva.

 

 

Voditelj sportske sekcije izložio je osvojene medalje i priznanja za svoj rad kao i sportske uspjehe svojih članova. Članica KUD-a “Treća mladost” u kratkim crtama iznijela je bogatu povijest pjevačkog zbora kao i planovima budućeg repertoara. Članovi Matice umirovljenika Peščenica – Žitnjak pozvali su sve prisutne da im se pridruže u budućem radu jer ovakvim prigodnim susretima stvara se dobra koordinacija i međusobna suradnja.

Po završetku manifestacije priređen je svećani domjenak za sve učesnike programa. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?