NOVA KATASTOFA U ZAGREBU

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

‘Centar grada doslovno pliva i stotine objekata su pod vodom’, napisali su zagrebački vatrogasci noćas na Facebooku nakon što je Zagreb pogodilo nevrijeme neviđenih razmjera.

‘Nakon nevremena koje je pogodilo Zagreb u tijeku je 90 intervencija. Zbog tisuća poziva građana sve linije (193) su zauzete. Sve ekipe su na terenu i molimo za razumijevanje…’, stoji u objavi JVP-a Zagreb.

Vatrogasci nisu stali cijelu noć ispumpavati vodu, pomagati ljudima, sirene su odzvanjale glavnim gradom bez prestanka.

 

 

Stanovnici centra Zagreba, koji je bio i najpogođeniji potresom, nisu oka sklopili. Cijelu noć su ispumpavali vodu iz svojih domova, podruma, a borili su se i s fekalijama koje im je poplava nanijela.

‘Poplavljeni su podrumi preuređeni prije tri godine. To se dogodi svaki put kad padne jača kiša. Masarykova ulica izgleda kao da teče rijeka, a prijatelj iz Frankopanske mi kaže da mu je dvorište skroz poplavljeno’, rekao nam je jedan stanovnik iz centra.prenosi

 

No, on nije jedini. Onima kojima još dimnjaci na zgradama nisu popravljeni nakon potresa, voda je doslovno curila u stan.

‘Što je Zagreb zgriješio? Korona, potres, poplava… Jadni građani, jadni vatrogasci’, jedan je od komentara na brojnim objavama po društvenim mrežama.

A kao da to nije dovoljno, i danas se u Zagrebu očekuje kiša. Nadamo se samo da se neće ponoviti situacija od sinoć.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

OSIJEK: Kako s imovinom?

Sindikat umirovljenika Hrvatske je 21. listopada 2020. organizirao za članove udruge SUH-a Osijek te

napovoljnija invalidska kolica