Nevjerojatno. Ovo bi se dogodilo kada biste svakodnevno uživali 2 klinčića

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Jednom kada pročitate što dva klinčića mogu učiniti za naše tijelo, zasigurno ćete i češće koristiti ovaj začin.

Klinčići 

Ova ljekoviti začin dolazi iz Indonezije i poznat je u cijelom svijetu. Osim što ima ugodan, slatkast okus, ujedno je i vrlo ljekovit.

Koje pozitivne promjene donose dva klinčiće dnevno?

BLAGODATI KLINČIĆA

Jačaju imunološki sustav

Klinčići sadrže puno vitamina C koji jača imunološki sustav i štiti naše tijelo od infekcija.

Poboljšavaju probavu

Klinčići se mogu koristiti i kao sredstvo pravilnije probave. Sadrže puno vlakana i na taj način sprečavaju zatvor. Uz to, ublažavaju i mučninu.

Oni ublažavaju zubobolju

Ovaj zdravi začin je i prirodni anestetik. Ako vas boli zub, žvakajte klinčić i držite ga na bolesnom zubu nekoliko minuta.

Oni liječe i jačaju jetru

Budući da klinčići sadrže eugenol, oni također jačaju i liječe jetru. Pomažu u uklanjanju toksina iz tijela.

 

Nevjerojatno moćne: 2 namirnice uklanjaju želju za slatkišima i ubrzavaju mršavljenje

 

 

Sprječavaju bol i upalu

Eugenol djeluje sprečavajući upalu u tijelu. Ako vas boli glava, to možete riješiti i jedenjem klinčića. Glavobolja će nestati.

Jačaju kosti i zglobove

Budući da sadrže flavonoide, mangan i eugenol, oni također poboljšavaju zdravlje kostiju i zglobova. Povećavaju gustoću kostiju i pomažu u apsorpciji važnih minerala za naše kosti.

Imaju antibakterijski učinak

Istraživanja su pokazala da ulje klinčića može uspješno ukloniti i vrlo štetne bakterije. Klinčići su izvrsni i za oralno zdravlje, uklanjaju bakterije i loš zadah.

Sadrže antioksidanse

Klinčići sadrže polifenole koji vrlo pozitivno utječu na naše zdravlje. Snižava visoki krvni tlak i regulira kolesterol. Poboljšava rad i fleksibilnost krvnih žila i pomlađuje tijelo.

Oni reguliraju razinu šećera u krvi

Klinčići se također preporučuju osobama koje imaju problema sa šećerom. Djeluje na naše tijelo slično inzulinu, pomaže isušiti previše šećera iz krvi, regulira razinu šećera u krvi i štiti od dijabetesa.

Usporavaju zgrušavanje krvi

Eugenol, koji se nalazi u klinčićima, također usporava zgrušavanje krvi. Ako uzimate lijekove za zgrušavanje krvi, tada se prije uzimanja klinčića kao zamjenu ili dodatak javite svom doktoru. 

Kako uživati ​​u klinčićima?

Možete uživati ​​u mljevenim klinčićima, ili ih možete kuhati u kompotu, vodi ili mlijeku, procijediti i piti. Ako ćete ih koristiti kao mast, možete ih staviti u kokosovo ili maslinovo ulje. Ostavite nekoliko tjedana, a zatim podmažite i masirajte zahvaćeno područje.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave