NASTAVAK RADA UZ NOVO VODSTVO

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Nakon smrti dugogodišnje predsjednice Zdenke Grilec, dužnost predsjednika obnašat će Dragutin Kozina, a dopredsjednica je Verica Crnogaj. Takvu odluku donijela Skupština Udruge umirovljenika Krapina. Oni će te dužnosti obavljati do kraja sadašnjeg četverogodišnjeg mandata koji završava u travnju 2022. godine.

Uz taj izbor, Izvršni je odbor predložio, a Skupština prihvatila, izvještaje o radu i završni račun za prošlu godinu. Obzirom na specifične okolnosti, zbog COVIDA-19, konstatirano je da realizacija temeljnih programa udruge nije bila ni u jednom trenutku upitna iako je bilo puno manje druženja, izleta, sportskih natjecanja.

Nakon što su mjere malo popustile u ovoj su godini organizirane dozvoljene aktivnosti. Izdvajamo sudjelovanje na izložbi pisanica u Gradskoj galeriji Krapina, vježbanje na otvorenom, „nordijsko“ hodanje te predavanje o demenciji, informatički tečaj za početnike i napredne, kao i tečaj učenja engleskog jezika, a sve uz financiranje Matice Krapinsko-zagorske županije i njenih udruga, odnosno sredstvima EU. Organiziran je izlet na Plitvička jezera, a za Dan državnosti hodočastilo se u Mariju Bistricu. Izradom video filma o radu udruge umirovljenici su se uključili u sajam udruga KZŽ. Prve probe pod vodstvom prof. Anite Habjanec, nakon godine dana prekida aktivnosti, održao je Ženski pjevački zbor „Gajev spomenek“.

Iz programa rada za prvi dio druge polovice godine, Udruge umirovljenika Krapina, u koju su do dana održavanja Skupštine bila učlanjena 434 člana, izdvajamo: ljetovanje u Vodicama (plaćanje u tri rate), 25. srpnja – Trsat (kupanje), krajem kolovoza – ljetovanje Punat – Krk, 5. rujna izlet u Ludbreg. U listopadu, u kojem je predviđeno tradicionalno obilježavanje Dana starijih osoba, u planu je izlet u Kostajnicu ili Lovran (još nije određeno). Ni ovogodišnje Martinje neće proći bez ceremonije, pjesme i plesa, a nakon toga uslijedit će kupanje na nekom od bazena s termalnom vodom.

Umirovljenici se kane aktivno uključiti u manifestacije kojima se obilježava Dan grada Krapine, a ako će to zdravstvene mjere dozvoliti krapinski umirovljenici ovu će godinu završiti 28. prosinca – prednovogodišnjim druženjem.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?