NAMIRNICE ZA RAZRJEĐIVANJE KRVI A BOGATE VITAMINOM C

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Poznato je da gusta krv uzrokuje stvaranje krvnih ugrušaka, što može biti vrlo opasno, pa čak i uzrokovati smrt.

Ako ne uzimate sredstva za razrjeđivanje krvi, stručnjaci savjetuju konzumaciju hrane koja će vam pomoći kod ovog problema. Kako kažu, najjači učinak imaju bobice koje sadrže obilje vitamina i minerala, a snažno jačaju imunitet.

“Samo jedna šaka bobica pomoći će u zaštiti tijela od krvnih ugrušaka. Ako ih redovito jedete, viskoznost krvi će se smanjiti, a rad krvnih žila će se normalizirati “, kažu iz klinike Mayo.

Evo o kojem se voću radi…

Ribizla

I crvena i crna ribizla korisne su za tijelo, a posebno za rad kardiovaskularnog sustava. Međutim, njihov sastav dovodi do različitih učinaka. Crna bobica riznica je vitamina C koji se bori protiv zgrušavanja krvi. Crvene bobice sadrže i oksikumarin koji utječe na pravilan rad srčanog mišića i osigurava normalan protok krvi.

Borovnica

Korisna je ne samo za vid, već i za krvožilni sustav. Ako ih jedete često, uvelike ćete smanjiti rizik od nastanka krvnih ugrušaka. Zanimljivo je da se ovo ljekovito svojstvo borovnica zadržalo čak i u smrznutom voću. Uz to, ovo je voće neophodno onima koji pate od anemije i leukemije, a prisutnost antioksidansa u njegovom sastavu osigurava normalno funkcioniranje ostalih organa.

Šipak

Šipak je također bogat vitaminom C i ne samo da jača krvne žile i njihove stijenke, već i čisti krv od stvaranja plaka. Sadržaj flavonoida u plodu pomoći će poboljšati rad velikih krvnih žila.

 

RECEPTI I NAMIRNICE PROTIV ZGRUŠAVANJA KRVI

 

Brusnica

 

Kad je vitamin C u pitanju, prvo na što pomislimo su agrumi. Činjenica je da brusnice sadrže mnogo više ovog vitamina – čak 70 posto više. Osim toga, ove bobice imaju veliku količinu vitamina E, mangana, željeza, fosfora, koji su vrlo korisni za cijelo tijelo. Najvažnije je boriti se protiv štetnog kolesterola, zgrušavanja krvi i stvaranja krvnih ugrušaka.

Srce je glavni organ krvožilnog sustava koji, kao svojevrsna prirodna pumpa, pumpa krv kroz žile. Srce odrasle osobe smanjuje se u prosjeku od 55 do 70 puta u minuti, destilirajući do pet litara krvi! Srce je, unatoč vitalno važnoj funkciji, mali organ. Njegova težina u odrasloj dobi kreće se od 240 do 330 grama.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?