NAJBOLJI LIFT ZA KADU ZA DIZANJE I SPUŠTANJE NEPOKRETNIH OSOBA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

NAJBOLJI LIFT ZA KADU ZA DIZANJE I SPUŠTANJE NEPOKRETNIH OSOBA

Lift za pomoć pri dizanju i spuštanju u kadu

            Lift za kadu za pomoć pri dizanju i spuštanju zapravo je stolica s naslonom, koje teško pokretnu ili nepokretnu osobu spušta do dna kade, te je nakon kupke podiže. Ovo pomagalo poslužit će i pokretnim osobama, koje osjećaju vrtoglavice, bolove u leđima, mučnine, slabost u nogama ili leđima, te ih osigurati od eventualnog pada.

            Na tržištu postoje različiti tipovi liftova za kadu. Ono što je vrlo važno jest da uključuju ergonomski oblikovano sjedalo, te naslon s podesivim položajem ležanja, kako bi se osoba doista mogla opustiti u toploj kupki, što ograničena pokretljivost najčešće ne dozvoljava. Naslon se obično pokreće pritiskom prekidača i uglavnom ga je moguće spustiti toliko da osoba doista bude u poluležećem položaju. Pritom je sjedalo napravljenog od udobnog materijala, te se ne klizi, što daje dodatan element sigurnosti. Liftovi za kadu, uz podesivi naslon, nerijetko sadrže i okretno sjedalo. Ukoliko je riječ o osobi, koja se za ovo pomagalo odlučila zbog fizičke nestabilnosti ili čestih mučnina, pa time i straha od pada, za korištenje lifta za kadu neće joj trebati pomoć druge osobe. Samo rijetko, potpuno nepokretnim osobama prilikom korištenja ovog uređaja potrebna je i dodatna pomoć osobe koja o njoj skrbi.

            U svakom slučaju, lift za kadu koji pomaže pri spuštanju i dizanju pomoći će teško pokretnim i nepokretnim osobama da kvalitetno brinu o svojoj higijeni, bilo da se žele otuširati ili ležati u kadi, a pritom biti potpuno osigurani od pada. Veliko je to olakšanje i u psihološkom smislu, jer moramo uzeti u obzir da mnoge starije osobe zbog psihološke blokade prestanu koristiti kadu, već se odlučuju samo za tuš kabine. Dizalo za kadu posebno je značajan za nepokretne osobe, kod kojih je i kod najobičnijeg tuširanja u tuš kabini potreban priličan angažman. Ovo pomagalo doista bi im moglo pomoći da se kvalitetno opuste. 

 

Kako se sklapa lift za kadu?

VIDEO:

NAJBOLJE DIZALO ZA KADU ZA POMOĆ OSOBAMA S INVALIDITETOM I STARIJIM OSOBAMA MOŽETE POGLEDATI OVDJE 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?