Najavljen Centar za starije i osobe s invaliditetom

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Izvještajna skupština Udruge Matice umirovljenika grada Đurđevca

Na velikoj vanjskoj terasi Lovačkog doma Jelen u Mičetincu  održana je izvještajna skupština Udruge Matice umirovljenika grada Đurđevca na kojoj je prisustvovao gradonačelnik Hrvoje Janči.

Sjednicu je otvorio predsjednik Udruge i predsjednik novoosnovane Zajednice udruga umirovljenika Koprivničko-križevačke županije Tomo Jozek koji je podnio Izvješće o radu kao i Program rada i Financijski plan za naredno razdoblje 2020. godine, koji su jednoglasno prihvaćeni.

Gradonačelnik Hrvoje Janči ovom prilikom najavio je  i projekt uređenja zgrade Centra za osobe s invaliditetom i za starije osobe.

Još prošle godine Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac u suradnji s Gradom Đurđevcom prijavilo je projekt Centar za osobe s invaliditetom i starije osobe Đurđevac ukupne vrijednosti od oko 15 milijuna kuna i to na samom početku od otvaranja natječaja, te uskoro očekujemo potpis ugovora i prve radove. Grad Đurđevac je prepoznao potrebu za uslugom organiziranog stanovanja za one osobe s invaliditetom i za starije osobe koje imaju interes za ovakav oblik neovisnog života uz organiziranu stručnu i drugu podršku. 

Projektom će se urediti dio zgrade Gradske uprave u centru grada kako bi ona bila pogodna za organizirano stanovanje. Tako će minimalno 30 osoba dobiti novi dom, a kroz projekt se planira organizirati poludnevni i cjelodnevni boravak. Na taj način bi osobe s invaliditetom te osobe starije životne dobi koje će nastaviti život u svojim obiteljima na ovaj način dobiti mogućnost da kvalitetno provedu vrijeme uz brojne radionice i aktivnosti. Time će zasigurno odgoditi trajni odlazak u dom.

Usluga dnevnog boravka obuhvaća osiguran prijevoz, prehranu, rekreaciju, opću njegu, kreativno provođenje slobodnog vremena kroz kulturno-zabavne i sportske sadržaje, stjecanje novih vještina, neformalno druženje s drugim korisnicima te poslijepodnevni odmor.

Pozdravnim govorima i čestitkama obratili su se i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i tajnik Zajednice Udruga umirovljenika Ivan Labaš nakon čega je skupština završila u ugodnom druženju umirovljenika. (Hul)

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?