Najavljen Centar za starije i osobe s invaliditetom

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Izvještajna skupština Udruge Matice umirovljenika grada Đurđevca

Na velikoj vanjskoj terasi Lovačkog doma Jelen u Mičetincu  održana je izvještajna skupština Udruge Matice umirovljenika grada Đurđevca na kojoj je prisustvovao gradonačelnik Hrvoje Janči.

Sjednicu je otvorio predsjednik Udruge i predsjednik novoosnovane Zajednice udruga umirovljenika Koprivničko-križevačke županije Tomo Jozek koji je podnio Izvješće o radu kao i Program rada i Financijski plan za naredno razdoblje 2020. godine, koji su jednoglasno prihvaćeni.

Gradonačelnik Hrvoje Janči ovom prilikom najavio je  i projekt uređenja zgrade Centra za osobe s invaliditetom i za starije osobe.

Još prošle godine Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac u suradnji s Gradom Đurđevcom prijavilo je projekt Centar za osobe s invaliditetom i starije osobe Đurđevac ukupne vrijednosti od oko 15 milijuna kuna i to na samom početku od otvaranja natječaja, te uskoro očekujemo potpis ugovora i prve radove. Grad Đurđevac je prepoznao potrebu za uslugom organiziranog stanovanja za one osobe s invaliditetom i za starije osobe koje imaju interes za ovakav oblik neovisnog života uz organiziranu stručnu i drugu podršku. 

Projektom će se urediti dio zgrade Gradske uprave u centru grada kako bi ona bila pogodna za organizirano stanovanje. Tako će minimalno 30 osoba dobiti novi dom, a kroz projekt se planira organizirati poludnevni i cjelodnevni boravak. Na taj način bi osobe s invaliditetom te osobe starije životne dobi koje će nastaviti život u svojim obiteljima na ovaj način dobiti mogućnost da kvalitetno provedu vrijeme uz brojne radionice i aktivnosti. Time će zasigurno odgoditi trajni odlazak u dom.

Usluga dnevnog boravka obuhvaća osiguran prijevoz, prehranu, rekreaciju, opću njegu, kreativno provođenje slobodnog vremena kroz kulturno-zabavne i sportske sadržaje, stjecanje novih vještina, neformalno druženje s drugim korisnicima te poslijepodnevni odmor.

Pozdravnim govorima i čestitkama obratili su se i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i tajnik Zajednice Udruga umirovljenika Ivan Labaš nakon čega je skupština završila u ugodnom druženju umirovljenika. (Hul)

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?