MEDULIN: U posjetu Ivani Brlić-Mažuranić

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Četrdesetak članova otišlo je na jednodnevni izlet u Ogulin gdje su se sjajno proveli. Turistička zajednica grada Ogulina angažirala je sjajnu vodičkinju ^^koja ih je upoznala sa svim znamenitostima i povijesnim tajnama ovog grada.

     Tako su dobili preporuku da se napiju vode iz vrela u ogulinskom parku, čime žene postaju ljepše, mlađe i bolje, a muškarci poželjniji. U Parku kralja Tomislava nalazi se crkva u kojoj je krštena spisateljica Ivana Brlić-Mažuranić, a tu je i spomenik kralju Tomislavu.

     Posjetili su i Frankopanski kaštel uz koji se nalazi Đulin ponor, a legenda govori da se u 16. stoljeću djevojka Đula, kći plemića, zaljubila u kapetana Milana, koji je branio ovu utvrdu i poginuo u borbi s Turcima. Tada se ta prelijepa djevojka bacila u ponor. Rijeka Dobra ponire pod zemlju baš u tom ponoru, pa je legenda stvarnija. U samom kaštelu nalazi se „Ivanina kuća bajke”, gdje su posjetili multimedijalne stalne izložbe, biblioteku, multifunkcionalni prostora za radionice i suvenirnicu.

Kada šetate ulicama Ogulina osjećate labirinte podzemnih kanala i špilja, koje je stvorila rijeka Dobra, a ljeti se u toj rijeci možete i okupati. Ogulin ima dosta legendi, a pogotovo su djelovale na maštu Ivane Brlić-Mažuranić. Priča završava u Restoranu „Ive” koji se nalazi pokraj prekrasnog jezera Sabljaci s velikim izborom jela po vrlo pristupačnim cijenama. Tako je završio izlet po prelijepom danu u obilasku Ogulina za 40-ak umirovljenika.(Glas umirovljenika)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?