MEDULIN: U posjetu Ivani Brlić-Mažuranić

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Četrdesetak članova otišlo je na jednodnevni izlet u Ogulin gdje su se sjajno proveli. Turistička zajednica grada Ogulina angažirala je sjajnu vodičkinju ^^koja ih je upoznala sa svim znamenitostima i povijesnim tajnama ovog grada.

     Tako su dobili preporuku da se napiju vode iz vrela u ogulinskom parku, čime žene postaju ljepše, mlađe i bolje, a muškarci poželjniji. U Parku kralja Tomislava nalazi se crkva u kojoj je krštena spisateljica Ivana Brlić-Mažuranić, a tu je i spomenik kralju Tomislavu.

     Posjetili su i Frankopanski kaštel uz koji se nalazi Đulin ponor, a legenda govori da se u 16. stoljeću djevojka Đula, kći plemića, zaljubila u kapetana Milana, koji je branio ovu utvrdu i poginuo u borbi s Turcima. Tada se ta prelijepa djevojka bacila u ponor. Rijeka Dobra ponire pod zemlju baš u tom ponoru, pa je legenda stvarnija. U samom kaštelu nalazi se „Ivanina kuća bajke”, gdje su posjetili multimedijalne stalne izložbe, biblioteku, multifunkcionalni prostora za radionice i suvenirnicu.

Kada šetate ulicama Ogulina osjećate labirinte podzemnih kanala i špilja, koje je stvorila rijeka Dobra, a ljeti se u toj rijeci možete i okupati. Ogulin ima dosta legendi, a pogotovo su djelovale na maštu Ivane Brlić-Mažuranić. Priča završava u Restoranu „Ive” koji se nalazi pokraj prekrasnog jezera Sabljaci s velikim izborom jela po vrlo pristupačnim cijenama. Tako je završio izlet po prelijepom danu u obilasku Ogulina za 40-ak umirovljenika.(Glas umirovljenika)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?