Međimurski umirovljenici održali virtualnu skupštinu

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Idok je nekima pandemijsko održavanje skupštine, putem internetske aplikacije Zoom, i dalje enigma, međimurski umirovljenici pokazali su da nema jačih, piše lokalni list Međimurje 18. siječnja 2021. godine. Naime sjedeći za računalima članovi Matice umirovljenika Međimurske županije, ovih su dana odradili izvještajnu godišnju skupštinu gledajući se na ekranu.

Predsjednica Matice umirovljenika međimurske županije Nada Lovrec ponosna je na svoju ekipu.

Započeo projekt „Rekreativci za seniore“ – Besplatne aktivnosti za umirovljenike!

 

S obzirom na broj naših članova, te na naše godine, nije preporučljivo održavanje skupštine uživo. U tim uvjetima smo odlučili ipak je odraditi online.

Naime, još krajem 2018. godine krenuli smo u nabavku prijenosnih računala i druge opreme za sve naše podružnice.

Povezali smo se i održali nekoliko radionica na kojima su tajnici i predsjednici naučili koristiti novi program.

U početku je bilo skeptičnih, sumnjali su da će se snaći, oni koji se prvi put susreću s računalom, a imaju 80 godina. No, ja sam vjerovala da uz jednostavan i smiren pristup svi mogu raditi na računalu. I bila sam u pravu, jer godinu poslije održali smo online skupštinu.

Hvala unucima koji su uskočili i pomogli djedovima i bakama , ako je zatrebalo. Vjerujem da su vam „nekaj šturnuli v žep“, kaže Nada Lovrec.

A na skupštini tema je bila ostvareno u prethodnom razdoblju. Riječ je o sportskim susretima na nivou županije, zatim na pet županija, te na razini države kao i međunarodnim susretima u Sloveniji. Prva mjesta osvojena su na susretima pet županija, te u Sloveniji.

Na županijskim susretima na MESAPU u Nedelišću, sudjelovalo je 960 umirovljenika, što je nevjerojatna brojka, govori koliko pažnje Matica pridaje zdravom životu i kretanju.

AKTIVNOSTI NA PROJEKTU „VESELO, VESELO SENIORI“ CRVENOG KRIŽA PREGRADA

 

Tu su i susreti pjevačkih zborova u Križevcima, Kajkavijada u Ljubiščici, Međunarodni dan starijih osoba, program uz Dan županije.

– Imamo velike planove za 2021. godinu. Što se tiče sporta odazivat ćemo se na sva spomenuta natjecanja.

– Organizirat ćemo smotru zborova naše Matice, sudjelovati na Danima županije, organizirati Susrete bračnih parova koji slave 50., 60., godina braka, proslavu uz Dan starijih osoba te proslaviti 75. godina postojanja naše Matice. Nadamo se da nas epidemija neće spriječiti u tome – optimistički u 2021. gleda Nada Lovrec.(Hul)

Za koga ćete glasati na lokalnim izborima u Gradu Zagrebu?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?