AKTIVNOSTI NA PROJEKTU „VESELO, VESELO SENIORI“ CRVENOG KRIŽA PREGRADA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada u sklopu projekta „Veselo, veselo seniori“ kontinuirano organizira razne dnevne aktivnosti sa sudionicima projekta, piše Zapad.hr.

Kroz projekt “Veselo, veselo seniori” obrađuju aktualne teme poput zdrave i pravilne prehrane, kako se nositi sa svakodnevnim strahovima, depresijama ili usamljenošću, kako postupiti u slučaju potresa, važnost dezinfekcije i korištenje zaštitnih sredstava, osnove prve pomoći, aktivan i neovisan život, usvajanje novih znanja i vještina, upoznavanje s virtualnim svijetom i naprednim tehnologijama.

Sve aktivnosti provode se uz poštivanje svih mjera i preporuka Stožera u svrhu suzbijanja i sprečavanja širenja bolesti uzrokovane korona virusom. Neke aktivnosti organizirane su u prostorijama GDCK Pregrada, dok se drugi dio aktivnosti provodi na otvorenom, a dio telefonski u obliku savjetovanja i razgovora.

Jedna od važnijih aktivnosti GDCK Pregrada je i prijevoz osoba starijih od 65 godina, tako da se prevozi samo jedna osoba ili po dvije ako dolaze iz istog kućanstva. Prijevoz uključuje posjet liječniku, bolnici, trgovini, ljekarni, pošti i ostalim institucijama, kao i na organizirane dnevne aktivnosti. Prema potrebi vrši se i obilazak osoba uključenih u projekt, uz dostavu potrebnih lijekova i namirnica za kućanstvo, ako osobe nisu u mogućnosti samostalno obaviti nabavku.

Uz zaposlene osobe na projektu, aktivno se uključuju i volonteri sukladno svojim znanjima i sposobnostima.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

TJEDAN U ISTRI

TJEDAN U ISTRI   Matica umirovljenika Dubrovnik nakon dvije i pol godine, za svoje

PROVEDEN KULTURNI PROGRAM

Podružnica umirovljenika Domašinec iz Međimurske županije organizirala je izložbu pod nazivom „VUZEM V DOMAŠINCU“.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?