AKTIVNOSTI NA PROJEKTU „VESELO, VESELO SENIORI“ CRVENOG KRIŽA PREGRADA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada u sklopu projekta „Veselo, veselo seniori“ kontinuirano organizira razne dnevne aktivnosti sa sudionicima projekta, piše Zapad.hr.

Kroz projekt “Veselo, veselo seniori” obrađuju aktualne teme poput zdrave i pravilne prehrane, kako se nositi sa svakodnevnim strahovima, depresijama ili usamljenošću, kako postupiti u slučaju potresa, važnost dezinfekcije i korištenje zaštitnih sredstava, osnove prve pomoći, aktivan i neovisan život, usvajanje novih znanja i vještina, upoznavanje s virtualnim svijetom i naprednim tehnologijama.

Sve aktivnosti provode se uz poštivanje svih mjera i preporuka Stožera u svrhu suzbijanja i sprečavanja širenja bolesti uzrokovane korona virusom. Neke aktivnosti organizirane su u prostorijama GDCK Pregrada, dok se drugi dio aktivnosti provodi na otvorenom, a dio telefonski u obliku savjetovanja i razgovora.

Jedna od važnijih aktivnosti GDCK Pregrada je i prijevoz osoba starijih od 65 godina, tako da se prevozi samo jedna osoba ili po dvije ako dolaze iz istog kućanstva. Prijevoz uključuje posjet liječniku, bolnici, trgovini, ljekarni, pošti i ostalim institucijama, kao i na organizirane dnevne aktivnosti. Prema potrebi vrši se i obilazak osoba uključenih u projekt, uz dostavu potrebnih lijekova i namirnica za kućanstvo, ako osobe nisu u mogućnosti samostalno obaviti nabavku.

Uz zaposlene osobe na projektu, aktivno se uključuju i volonteri sukladno svojim znanjima i sposobnostima.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?