Matica umirovljenika Hrvatske pruža besplatnu primarnu pravnu pomoć

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Matica umirovljenika Hrvatske u sklopu projekta “Senior aktiv – Program poticanja aktivnog starenja na području Grada Zagreba” pokrenula je pravno savjetovalište u kojem pruža besplatnu primarnu pravnu pomoć umirovljenim osobama.

Za sve informacije možete se obratiti na broju 4550 920 u vremenu od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati.

 

Sve pravne savjete možete vidjeti i ovdje, na našem portalu  Treća dob Hrvatska.

Pravno savjetovalište dio je aktivnosti projekta “Senior aktiv – Program poticanja aktivnog starenja na području Grada Zagreba” ugovorenog za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu ”Pridruži se – Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Projekt se bavi jačanjem kapaciteta Matice umirovljenika Hrvatske te županijskih ogranaka za provedbu programa aktivnog starenja kako bi se povećala kvaliteta života i socijalna uključenost umirovljenika na području Zagreba. Projektom se razvijaju i provode programi za razvoj znanja i vještina, savjetovanja, međugeneracijske suradnje, promocije zdravlja te poticanja na ponovno uključivanja na tržište rada i aktivnosti lokalne zajednice. U projektu je ukupno uključeno 300 umirovljenika i 21 organizacija civilnoga društva.prenosi

Partneri na projektu su Institut za razvoj tržišta rada i Grad Zagreb, a ukupna vrijednost projekta je 1.838.122,44 kuna.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?