Maraton lađa na Neretvi- PREDSTAVNICI MATICE GOSTI NA TRADICIONALNOJ MANIFESTACIJI

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Na tradicionalnu manifestaciju Maraton lađa na Neretvi od Metkovića do Ploča koja je održana u subotu 14. kolovoza 2021. godine pozvani su i predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske. Na toj svečanosti među brojnim istaknutim gostima bili si i glavni tajnik Matice umirovljenika Hrvatske Predrag Fleš, predsjednica Matice umirovljenika Dubrovačko- neretvanske županije Luce Gvozden, predsjednik Matice umirovljenika Metković Ivan Gnječ, predsjednik Matice umirovljenika grada Ploče Neven Vicić i brojni drugi.

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u tradicionalnim lađama u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometara od Metkovića do cilja u pločanskom zaljevu. Posadu svake lađe čini 10 veslača, te bubnjar i parićar odnosno kormilar. Cilj Maratona lađa je očuvati i otrgnuti od zaborava i propadanja stare izvorne neretvanske lađe.

Ovogodišnje natjecanje, u kojem su sudjelovale 33 lađe, odvijalo se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Njegov izaslanik na ovom maratonu, Velibor Mačkić, pozvao je hrvatske topnike da pucnjem označe start.

Izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na Maratonu lađa bio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Zahtjevnu rutu od Metkovića do Ploča najbrže je prošla ekipa Stabline koja je u boljoj završnici slavila ispred ekipe Zagreba. (Hul)

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

MEĐUGENERACIJSKA SURADNJA

Matica umirovljenika Duga Resa već četvrtu godinu gaji običaj međugeneracijske suradnje starijih osoba sa

IZLET U OGULIN

  Proljeće je u punom zamahu. Naši umirovljenici željni su izleta pa krećemo u

DONACIJA PLATNENIH VREĆICA

Uprostorijama Udruge umirovljenika Krešimirova grada Šibenika, donirane su platnene vrećice Udruzi Liga protiv raka

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?