Rijetke Nike patike za trčanje dosegle cijenu višu od 400,000 dolara na aukciji

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Foto:theguardian.com

Vintage „Moon Shoes“ iz 1972.godine u to su vrijeme bile jedne od najprodavanijih u New Yorku, a bile su inspirirane filmom „Povratak u budućnost 2“.

Ove su tenisice jedne od prvih koje je dizajnirao i osmislio Nike, a prodane su za 437,500 dolara na javnoj aukciji. Time su dosegle rekord u cijeni za tenisice na ovoj vrsti aukcije.

Takozvane „Moon Shoes“ dizajnirao je suosnivač Nikea Bill Bowerman za trkače na Olimpijskim igrama 1972.godine. One su bile jedne od najprodavanijih tenisica u to vrijeme.

Kupac ovih tenisica bio je Kanađanin Miles Nadal koji je platio 850,000 dolara za 99 pari rijetkih tenisica ili onih koje su bile iz limitirane kolekcije.

Najviša prošla cijena za par tenisica bila je 190,373 dolara u Kaliforniji 2017.godine. Tada je ta svota novaca bila izdvojena za tenisice marke „Converse“ koje je nosio Michael Jordan 1984.godine na Olimpijskom finalu u košarci.

Vijesti:

Prevarila nas žena koju smo plaćali
Udomljavanje osoba treće životne dobi
Besplatan izračun mirovina

„Moon Shoes“ jedne su od samo 12 pari tenisica koje su ikada napravljene, a one prodane na aukciji jedine su koje postoje u nenošenom stanju.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave