Ljeto u Udruzi umirovljenika grada Zaprešića

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Polako ulazimo u jesenski ritam života, jesenska shema, kako bi se reklo i s puno entuzijazma se priprema mnogo toga za umirovljenike s cijelog područja grada Zaprešića. Ali, prije nego se polaznice i polaznici ponovo počnu razgibavati u tjelovježbi, nordijski hodati, likovno izražavati ili sudjelovati u nekoj drugoj od aktivnosti, donosimo kratak pregled onog što se u Udruzi događalo u ljetnoj sezoni.

Lipanj je bio mjesec u kojem je Udruga u sklopu nacionalnog Dana otvorenih dana udruga sudjelovala na način da je predstavila europski projekt sufinanciran iz ESF: „Aktivan i uključen – Program poticanja aktivnog starenja na području grada Zaprešića“. Predstavljene su aktivnosti koje su bile aktualne u tom trenutku provedbe: šetnja s tjelovježbom, nordijsko hodanje te zdravstveno predavanje pod nazivom „Dijabetes, hipertenzija i ja“ nakon kojeg je bilo moguće izmjeriti krvni tlak, te razinu šećera i kisika u krvi.

Izborna skupština održana 17.lipnja 2021. na kojoj su izabrani čelni ljudi Udruge za sljedeće 4 godine:

– predsjednik Udruge: Boris Puhak

– zamjenik predsjednika: Anka Maruševec

– tajnik-blagajnik: Dušanka Zagajšek

Nadzorni odbor: Nevenka Starčević, Đurđica Gajšak, Željko Beblje

Likvidator: Lucijan Orlić

Srpanj i kolovoz su prošli u nešto laganijem, ljetnom ritmu, primjerenom za naše članove pa su aktivnosti koje su provedene u sklopu EU projekta bile: zdravstvena predavanja i radionice iz Programa psihosocijane podrške pod nazivom „Upoznajmo naše sjećanje“ te Umni trening. Posebno je bilo živo na izletima koji su organizirani u sklopu Programa sprječavanja usamljenosti. Jedan izlet bio je organiziran za 100 umirovljenika i išlo se u Mariju Bistricu, gdje se vrijeme do podneva provelo u prigodnom programu u svetištu Majke Božje Bistričke, a ručak i poslijepodnevno vrijeme je provedeno u klijeti Lojzekova hiža uz glazbu i ples. Drugi izlet je okupio one zainteresirane za more i morske  radosti, njih 120, jer je destinacija bila grad Krk s ciljem da se ljetni dan provede na poznatoj plaži Dražice.

Krajem kolovoza je također organiziran odlazak na predstavu „Stoka sitnog zuba“ u sklopu Histrionskog ljeta na Opatovini u Zagrebu.

Pogledajte galeriju

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

KROZ MEĐIMURSKI KRAJ

  Umirovljenici podružnice Donji Kraljevec poželjeli su izlet kroz gornji dio Međimurja. Izabrali smo

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?