Jubilarnih 40 godina „Kaj su jeli naši stari“ u Vrbovcu

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

TRADICIONALNA TURISTIČKO-KULINARSKA MANIFESTACIJA

Gradska udruga umirovljenika sudjelovala je u svih dosadašnjih 40 manifestacija. Ove godine tim povodom Vrbovec je posjetio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Ovogodišnja 40. ta po redu turističko – kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ održana je pod pokroviteljstvo Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske koji je na svečanosti otvaranja rekao:

-Ja ovo što vi radite već četrdeset godina ne vidim kao turizam, nego vidim kao čuvanje tradicije, onoga što jesmo i onoga što jeste, to je vrjednije. Čuvate sjećanje i to materijalno sjećanje na nešto što je dio vas. I to je važno, to se računa. 

Svi su se dobro najeli i dobro zabavili na ovogodišnjoj priredbi „ Kaj su jeli naši stari“.

Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca i predsjednik Turističke zajednice grada Vrbovca:

-Na 40. manifestaciji ‘Kaj su jeli naši stari’ bilo je odlično. Zadovoljan sam s ponudom hrane. Drago mi je da je pokrovitelj jubilarne manifestacije bio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, te da je bio ovdje s nama i da mu se svidjelo.

Ovogodišnju 40. „Kaj su jeli…“ otvorili su osnivači manifestacije – Štefica Biškupec, Đuro Kraljić i Đuro Kušić.

Jasna Benedik, direktorica Turističkog ureda Vrbovec: -Svi živimo za tu manifestaciju, želimo očuvati našu baštinu, kulturu i običaje.

Ankica Pavičić, predsjednik Gradske udruge umirovljenika grada Vrbovca: -Gradska udruga umirovljenika sudjelovala je u svih dosadašnjih 40 manifestacija. Unatoč epidemiološkim mjerama manifestacija je u potpunosti uspjela. Za pohvaliti je Turističku zajednicu što je odala priznanje svakoj udruzi koje ja nastupala. Mi smo tako dobili specijalno priznaje za snalažljivost. Naše članice su ispekle suhe i druge domaće kolače koje smo prodavale.

Prodavale smo i hranu koju su nam skuhali i dostavili restorani.

Andreja Gašparić, predsjednica Udruge žene Baničevec (općina Rakovec): -Mi smo drugi puta na ovoj priredbi i jako smo zadovoljne organizacijom. Posebno smo radosne što smo osvojile treću nagradu u pripravljanju juhe od rajčice. Toku. Tu je juhu skuhala Marica Vidak po receput njezine bake.

Ivančica Sović- zamjenica predsjednice Udruge žena Pirakovec :

-Ovo je deveti put da smo na „ Kaj su jeli..“. Su- djelovalo je 12 žena (naravno uz potporu naših muževa). Ispekli smo suhe kolače, gibanice, štrudle, a muževi su organizirali pečenje rakije od tropa. Tu su bili glavni Vlado Antolković, Zdravko Kuten i Željko Sović.

Dobili smo priznanje: Najsložnija ekipa, a to i jesmo.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?