Josip Aladrović zapošljavao prijatelje u HZMO-u

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Izvor: Pixsell, Cropix / Autor: montaža: Neven Bučević

Stigle su informacije o novom ministru rada i mirovinskog sustava Josipu Aladroviću. Napravljena je provjera njegovog dosadašnjeg rada i otkriveno je kako je zapošljavao prijatelje u HZMO-u.

Ova je institucija pod vodstvom novog ministra rada i mirovinskog sustava u zakonskom roku od 60 dana riješila samo 48,49 posto zahtjeva za tuzemno mirovinsko osiguranje.

U godinu dana zaposlio je 68 novih radnika, a u HZMO-u trenutno radi 2.635 osoba.
Što se tiče novozaposlenih u vrijeme kada je Aladrović zapošljavao u toj su instituciji radili većinom uhljebi. Na to je upozorio i sindikat radnika HZMO-a u travnju 2019.

Ti su ljudi dolazili na najbolje plaćena radna mjesta, dok u HZMO-u fali kadra na mjestima gdje se zahtjevi građana procesuiraju. Zbog takve situacije dolazi i do kašnjenja.

Saznajemo da je Josip Aladrović na mjesto predstojnika ureda za nabavu u HZMO-u doveo bivšeg nogometaša, a ujedno i prijatelja Hrvoja Prusinu. Uz njega dao je radno mjesto i nogometašu Nikoli Tičku  koji bi uskoro trebao postati glasnogovornik.

HZMO je za vrijeme ravnateljstva Josipa Aladrovića za tonere, tinte i potrošni materijal platio dva puta za istu stvar u dva natječaja. Tu su nabavu organizirali Prusina i pomoćnik ravnatelja za informatku uz znanje novog ministra

Već je poznat podatak da je protiv Aladrovića pokrenut postupak u Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Razlog je tome taj što nije prijavio nabavku obiteljskog automobila. Tim je istim automobilom Aladrović odlazio na posao, a bi nakon prijave Povjerenstvu koristio je službeni VW Passat.

HZMO zaposlio je još jednog Aladrovićevog prijatelja koji se potpisuje kao suradnik internet stranice HZMO-a. Glavni je urednik te stranice ravnatelj Aladrović.

Vijesti:

Što je ono što svima izmami osmijeh na lice?
Srednjoškolci i reforme
Kako si točno pomoći ako si anemičan?

Aladrović je sin bivšeg HDZ-ovog požeško-slavonskog župana Marijana Aladrovića.
Članak 6. Zakona o političkim strankama govori:  “članom političke stranke, pod jednakim uvjetima propisanim statutom, može postati svaki punoljetni, poslovno sposoban državljanin RH”.

Kada je Josip Aladrović imao 16 godina on je pristupio HDZ-u čime je prekršio zakon, no za taj su prekršaj zapravo krivi njegovi roditelji.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave