Josip Aladrović: “Nema potrebe za masovnim prosvjedom, vidjet ćemo što će biti.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Tri sindikalne središnjice prije nekoliko su dana iznijele zahtjev da se u dnevni red Hrvatskog sabora uvrsti raspisivanje referenduma o mirovinskoj reformi. Ukoliko se to ne dogodi, sindikati će izaći na ulice.

Ministar rada i mirovinskog sustava, Josip Aladrović, komentirao je kako nema razloga da dođe do masovnog prosvjeda, a uz to je nadodao kako ćemo vidjeti što će biti.

Sindikati smatraju kako bi se referendum o mirovinskoj reformi trebao održati već u listopadu, a napominju kako se u posljednja tri mjeseca nije radilo ništa osim prebrojavanja glasova. Ako ne dođe do raspisivanja referenduma, građane će pozvati na masovni prosvjed.

Vijesti:

Prekrasno. Starim zanatima do održivog razvoja
Druga afera
Slabo pokretnoj starici isključili struju

Ministar je napomenuo kako ne vidi razlog zbog kojeg bi trebalo doći do masovnog prosvjeda, a također rekao je i sljedeće:“Potpisi su pobrojani, poslani u Hrvatski sabor te će zastupnici najvjerojatnije u prvom ili drugom tjednu zasjedanja raspravljati o tome. Vidjet ćemo što će Hrvatski sabor odlučiti.”

Sindikati misle kako nema upita i ne vide razlog zašto sve to toliko dugo traje ako se čak 700 tisuća građana putem potpisa izjasnilo da podržavaju inicijativu “67 je previše”.

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave