Uskoro stiže povrat poreza, no za blokirane građane iz Porezne imaju lošu vijest

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

S obzirom na to da je određenom broju mladih blokiran račun u izabranoj poslovnoj banci, ponadali su se kako bi im povrat poreza mogao stići putem isplatnice kojom bi im novac bio isplaćen u nekom od poštanskih ureda ili na FINA-i.

Povrat poreza ove godine zanima posebno mlade. Izmjenama Zakona o porezu na dohodak s početkom primjene od prošle godine regulirano je i porezno rasterećenje mladih.

Radi se o umanjenju obveze poreza na dohodak za sto posto za mlade do 25 godina života, a za 50 posto za one u dobi od 26 do 30 godina.

“Imajte sluha za ljude koji su na rubu života. Nezadovoljstvo, neimaština, rastave… sve to u zadnje vrijeme zbog korone, gubitak posla doveo je do blokada, pomozite nam”, poručio je jedan od njih i dodao da bi najbolje rješenje bile upravo isplatnice s iznosom povrata poreza, javlja Dnevnik.hr

Iz Porezne uprave kažu da će povrat poreza biti isplaćen na račun koji je otvoren u banci te da Porezna uprava nema mogućnosti isplate povrata poreza na zaštićeni račun.

Povrat više plaćenog poreza na dohodak i prireza Porezna uprava izvršit će se na tekući ili žiro račun koji porezni obveznici imaju otvoren kod banaka, a iznimno u gotovu novcu za porezne obveznike koji nemaju otvoren tekući ili žiro račun kod banke odnosno ako u trenutku izvršenja povrata poreza na dohodak ne ostvaruju primitke za koje postoji obveza isplate na račun, navode u svojem odgovoru za Dnevnik.hr.

U povrat poreza uključen je i prirez jer je on utvrđen ukupnim godišnjim dohotkom, a bit će isplaćen poreznim obveznicima najkasnije do kraja svibnja.

 

 

 

Koji je vaš favorit za gradonačelnika Grada Zagreba?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?