Jeste li znali da neke biljke lončarice, kućne biljke koje imate kod kuće, štite od opasnih vanjskih utjecaja?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Jeste li znali da neke biljke lončarice, kućne biljke koje imate kod kuće, štite od opasnih vanjskih utjecaja? Svakodnevno apsorbiraju štetne tvari koje nas okružuju. Otkrijte koje su i čuvajte ih u svom domu!

 

Ove biljke su zaista čudesne. Neke su čak takve da se vežu uza sve negativne stvari koje nas okružuju. One apsorbiraju negativne zrake, uklanjaju otrovne čestice, čiste zrak koji udišemo.

Najučinkovitije sobne biljke su fikus, dracena, paprat  pa čak i kaktusi. Stručnjaci savjetuju da u svom stanu imate jednu od navedenih biljaka najmanje svakih devet metara.

Dracena
Ova biljka ne samo da je vrlo lijepa, već je i vrlo jednostavna za njegu i otporna je na temperaturne razlike. Dracena uspijeva gotovo svugdje, pa biste mogli razmišljati o tome ako vam ne bude sreće s cvijećem da se odlučite za nju. Ova sobna biljka čisti zrak, smanjuje koncentraciju formaldehida, čisti zrak od raznih kemikalija poput lakova, razrjeđivača, dezodoransa i slično.

Fikus
Također, fikus se lako uzgaja i raste gotovo svugdje. Oni neutraliziraju koncentraciju ugljičnog dioksida, ugljičnog monoksida i trielina, a to su kemikalije koje se nalaze u raznim lakovima i bojama.

Paprat
Paprati vole vlagu i ne vole izravno sunce. Možete ih imati na sjenovitim, ali svijetlim dijelovima stana. Ova biljka smanjuje koncentraciju formaldehida, ljepila u boji.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica