Jabuka i Cikla – najbolji izbor za zdravlje srca

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Prema dostupnim informacijama srčani udar je glavni uzročnik smrti u Hrvatskoj. Kako bi prevencijom zaštitili svoje zdravlje od bolesti koje se nazivaju kardiovaskularne bolesti, važno je ne čekati. Kardiovaskularne bolesti moguće je spriječiti ili odgoditi njihov početak i komplikacije tako da prestanemo pušiti, uvođenjem raznolike i zdrave prehrane, povećanom tjelesnom aktivnosti te umjerenom konzumacijom alkohola. Iznimno važno kod pojave kardiovaskularnih bolesti je pod kontrolom držati krvni tlak, posebice ako je u pitanju povišeni te pratiti šećere i masnoće u organizmu, a za to najbolje rješenje nalazimo u prirodi!

Tvorci Geisterküsse napitka, koji je spoj tajanstvenih dobrobiti voća, povrća i ljekovitog bilja, vođeni su time da uvijek postoji rješenje iz prirode. Kroz provjereni recept Geisterküsse soka na bazi cikle, stiže prava nutritivna bomba koja kombinira upravo tu neokrunjenu kraljicu povrća, ali ovoga puta uz podršku moćne jabuke. Uz ostale sastojke u pravilnim omjerima, čine idealan spoj, posebino kroz borbu sa kardiovaskularnim bolestima.

Od davnina je poznato da cikla sama po sebi jača naš imunološki sustav, izvrsna je za kognitivno zdravlje i krvožilni sustav, a istovremeno snižava krvni tlak. Naime, preporučuje se konzumirati je tijekom oporavka nakon infarkta jer sadrži dostatne količine beta-karotena, folnu kiselinu, kalij, željezo, vitamin A i nitrate. 

Međutim, ako uz ciklu spomenemo jabuku koja s druge strane u svojoj kori sadrži kvercetin koji ima snažno antioksidansno djelovanje. No, jabuka u sebi sadrži otprilike 8 miligrama C vitamina te iznimno povoljno utječe na dišni sustav. Ova voćka ima i protuupalno, antialergijsko i antivirusno djelovanje koje je uvelike poželjno u periodu alergija, a dokazano  smanjuje razvoj dijabetesa, zgrušavanje krvi i stvaranje mokraćne kiseline.

To su samo neki od razloga zašto su stručnjaci u svojem funkcionalnom napitku spojili ciklu i jabuku, uz dodatak limuna, đumbira i raznog ljekovitog bilja. Samo jedna čaša dnevno takvog napitka u periodu od četiri do šest tjedana ojačat će vaš organizam i imunitet.

Uz ciklu i jabuku dodajte đumbir, limun i med i uživajte u svojoj šalici napitka, kako bi već danas napravili nešto za svoje zdravlje.

Davorka Ožura

Je li vam javno cijepljenje političara vratilo povjerenje u cjepivo AstraZeneca?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?