Izlet nakon godinu dana

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

PULA: Izlet nakon godinu dana

      Dva puna auto­busa članova Udruge SUH Pula-Pola, pojačani s 12 članova SUH-ove Podružnice Labin uputilo se na jednodnevni izlet u Gorski kotar. Svi oduševljeni, a neki malo i prestrašeni, jer nakon više od godine dana idu na izlet. Ipak, nije nedostajalo dobrog raspoloženja, te se pričalo o tome tko je što radio ili kako provodio vrijeme tijekom krize nedruženja, je li cijepljen ili kada će se cijepiti, ili zašto se ne želi cijepiti.

     Nakon ugodne vožnje stigli su u prekrasno područje, park-šumu Golubinjak u Gorskom kotaru. Sve je bilo zeleno, u svim mogućim nijansa­ma. Sam pogled na prostranu livadu okruženu gustom šumom već je poboljšao zrak koji su udisali.     Dogovorno su se podijelili u dvije grupe te s dva vodiča krenuli razgledavati raznovrsne livadske i šumske biljke i stabla. Oduševila ih je„kraljica šume”, stablo Jela, staro 226 godina, koje ima opseg 4,43 metra i visinu od čak 42 metra te su se svi slikali za uspo­menu. Prošli su i kroz šumu s kamenim blokovima, prolaz Paklena vrata, Medvjeđi brlog, a posebno ih je zadivila Ledena špilja, u čijem jednom dijelu se vidi i svjetlo i nebo.

     Nakon šetnje, umorni su se vratili u obližnji restoran gdje ih je če­kao odličan ručak, druženje i zabava. Naime, svirala je živa glazba, pa su mnogi i zaplesali. Na odlasku su posjetili i Lokvarsko jeze­ro, što je bio šećer na kraju, jer je pogled s brane na jeze­ro bio prekrasan. Pri povratku su svi složno zaključili kako su uživali i kako uskoro nešto slično moraju ponoviti.(Glas umirovljenika)

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?