ISTINSKI SPORTSKI JUNACI- Svjetski sprinterski rekorderi u konkurenciji stogodišnjaka

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

U SAD-u se svake godine održavaju dvoranska atletska prvenstva za starije građane, zahvaljujući kojima svijet dobiva nove sportske junakinje i junake, a ove godine oni su Julia Hawkins i Orville Rogers.

Ne, oni nisu pobijedili u utrkama u konkurenciji atletičara od 80 godina naviše. Štoviše, bili su posljednji. Ali i najstariji.

Gđa. Hawkins, koju zovu Hurricane, odnosno Uragan, ima 102 godine i s vremenom od 24,79 sekundi u utrci na 60 metara postavila je novi svjetski rekord za stogodišnjake.

 

G. Rogers lani je postao viralni hit kad je kao 99-godišnjak pobijedio sedam godina mlađeg protivnika, a ovaj put, nakon što je napunio 100 godina, 60 metara je istrčao na 19,13 sekundi, što je također novi svjetski rekord u konkurenciji stogodišnjaka.

Rogers je, inače, vrlo svestran trkač te več drži svjetske rekorde na 400 m u konkruneciji 95+ te na milju u konkurenciji 90+, a prošle je jeseni obilježio stoti rođendan tako što su on i njegova obitelj kombinirano istrčali 100 milja.

 

E, sad… Ovo nam stvarno daje da se zamislimo. Kao prvo, treba doživjeti stotu, a onda i biti u dovoljno dobrom stanju za trčati, a ne završiti u bolnici. Ali istrčati 60 metara za manje od 20 sekundi? Većina nas će biti sretna ako u takvom stanju bude sa 70 godina, a kamoli sa 100.

Naš naklon, g. Rogers i gđo. Hawkins, vi ste pravi sportski junaci!piše jutarnji.hr

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave