ISTINSKI SPORTSKI JUNACI- Svjetski sprinterski rekorderi u konkurenciji stogodišnjaka

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

 

U SAD-u se svake godine održavaju dvoranska atletska prvenstva za starije građane, zahvaljujući kojima svijet dobiva nove sportske junakinje i junake, a ove godine oni su Julia Hawkins i Orville Rogers.

Ne, oni nisu pobijedili u utrkama u konkurenciji atletičara od 80 godina naviše. Štoviše, bili su posljednji. Ali i najstariji.

Gđa. Hawkins, koju zovu Hurricane, odnosno Uragan, ima 102 godine i s vremenom od 24,79 sekundi u utrci na 60 metara postavila je novi svjetski rekord za stogodišnjake.

 

G. Rogers lani je postao viralni hit kad je kao 99-godišnjak pobijedio sedam godina mlađeg protivnika, a ovaj put, nakon što je napunio 100 godina, 60 metara je istrčao na 19,13 sekundi, što je također novi svjetski rekord u konkurenciji stogodišnjaka.

Rogers je, inače, vrlo svestran trkač te več drži svjetske rekorde na 400 m u konkruneciji 95+ te na milju u konkurenciji 90+, a prošle je jeseni obilježio stoti rođendan tako što su on i njegova obitelj kombinirano istrčali 100 milja.

 

E, sad… Ovo nam stvarno daje da se zamislimo. Kao prvo, treba doživjeti stotu, a onda i biti u dovoljno dobrom stanju za trčati, a ne završiti u bolnici. Ali istrčati 60 metara za manje od 20 sekundi? Većina nas će biti sretna ako u takvom stanju bude sa 70 godina, a kamoli sa 100.

Naš naklon, g. Rogers i gđo. Hawkins, vi ste pravi sportski junaci!piše jutarnji.hr

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?