I MI SMO ZVIJEZDE kulturno-zabavna manifestacija

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

 

 

I MI SMO ZVIJEZDE

kulturno-zabavna manifestacija

 

 

Zagreb, 18. prosinca 2018. godine – “I mi smo zvijezde“, besplatna kulturno-zabavna manifestacija koju je Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) organizirala u tri grada. Dok je u Zagrebu održana četvrti put zaredom u Centru za kulturu Trešnjevka 5. prosinca, po prvi put je održana u Zaprešiću u Pučkom otvorenom učilištu 10. prosinca te u Velikoj Gorici, također u Pučkom otvorenom učilištu 18. prosinca.

 

Članovi i članice, kojima su se pridružili i djelatnici UIR Zagreba, u Zaprešiću i Velikoj Gorici otprilike sat vremena zabavljali su uzvanike plesnim, glazbenim, književnim i dramskim izvedbama. U Gradu Zagrebu su im se pridružili i gosti, partneri i suradnici te je manifestacija trajala čak sat i pol. Sufinancirana od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz trogodišnji program “Ars longa, vita brevis”, manifestacija je osmišljena kao predbožićna čestitka članovima UIR Zagreba, njihovim obiteljima i prijateljima te svim zainteresiranim građanima.

 

Široj smo javnosti i ovim prigodama uspješno poslali poruku da ranjive skupine poput osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi svojim znanjima , vještinama i sposobnostima, a prije svega pozitivnom energijom i jakom voljom, daju velik doprinos društvu i zajednici te svakako zaslužuju biti tretirani ravnopravno s ostalim dijelom tog istog društva i te iste zajednice.

“Iznimno nas veseli što smo ove godine bili u mogućnosti organizirati besplatnu predstavu i za članove UIR Zagreba s područja Zagrebačke županije, a ne samo za građane grada Zagreba. Koristim ovu priliku apelirati na javnost – osvrnite se oko sebe i uključite osobe s invaliditetom u svoj život. Vjerujte, život će vam biti bogatiji.” izjavila je gospođa Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

 

UIR Zagreba okuplja više od 8.500 invalida rada s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije što predstavlja 31% ukupno registriranih invalida rada s tog područja (27.073) dok ih je u Republici Hrvatskoj na dan 30. rujna 2018. godine bilo registrirano 113.592. www.uir-zagreb.hr

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?