I MI SMO ZVIJEZDE: kulturno-zabavna manifestacija

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

I MI SMO ZVIJEZDE

kulturno-zabavna manifestacija

 

Zagreb, 5-18.prosinca 2017. godine – Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) već petu godinu zaredom organizira manifestaciju “I mi smo zvijezde” koja je svojevrsna produkcija kulturno-umjetničkih aktivnosti UIR Zagreba. Ove godine po prvi put manifestacija se odvija na tri lokacije:

U Zagrebu, 05.12. u Centru za kulturu Trešnjevka, Stari park Trešnjevka 1,
u Zaprešiću, 10.12. u Pučkom otvorenom učilištu Zaprešić, Trg žrtava fašizma 11 i
u Velikoj Gorici 18.12. u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, Zagrebačka ulica 37.
Sve predstave počinju u 18,00 sati, a ulaz je slobodan.

 

Manifestacija je osmišljena kao predbožićna čestitka svim članovima UIR Zagreba, njihovim obiteljima i prijateljima kao i svim zainteresiranim građanima kojima želimo poručiti kako ranjive skupine osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi nikako ne zaslužuju biti na marginama društva. Dokaz tome bit će njihov prikaz kulturno-umjetničkog programa kroz plesne, glazbene, književne i dramske izričaje.

Manifestacija je sufinancirana od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz trogodišnji program “Ars longa, vita brevis”. Osim članova UIR Zagreba koji će prezentirati stečena znanja i vještine pred mnogobrojnom publikom, u izvođenju programa će im se pridružiti djelatnici UIR Zagreba, partneri na programu – štićenici Domova za starije osobe “Trnje” i “Ježdovec” , suradnici na programu – Udruga osoba s invaliditetom Samobor te polaznici radionica Centra za kulturu Trešnjevka u okviru programa “Mladi za 54+”. Vjerujemo da će se ovom manifestacijom barem djelomično razbiti predrasude okoline o osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi.

 

“Ove godine odlučili smo besplatnom predstavom darivati i velik broj članova s područja Zagrebačke županije za razliku od prijašnjih produkcija koje su se održavale samo u gradu Zagrebu. Dođite, podržite nas, garantiramo vam dobru zabavu!” izjavila je gospođa Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

 

U Republici Hrvatskoj na dan 30. rujna 2018. godine registrirano je 113.592 invalida rada od kojih 27.073 (23,83%) u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji dok UIR Zagreba trenutno okuplja njih 8.500 odnosno njih 31% s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Za tako velik broj invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom na jednom mjestu, UIR Zagreba na svakodnevnoj bazi organizira razne aktivnosti prilagođene i osmišljene upravo za tu populaciju, a zahvaljujući brojnim suradnjama i partnerstvima, ujedno osigurava i raznovrsne popuste, sve s ciljem poboljšanja kvalitete njihova života te statusa u društvu i zajednici. www.uir-zagreb.hr

 

Osobe za daljnji kontakt:

Anita Kaiser, savjetnica i Anamarija Lazić, voditeljica Stručne službe

tel. + 385 1 4829119, 4829392, 4876301, 4876294 mob. + 385 91 4829119

mail uir@uir-zagreb.hr                                              web www.uir-zagreb.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?