EPIDEMIJA U DOMU ZA UMIROVLJENIKE! Posjeti zabranjeni, a neke obitelji o zaraznoj bolesti nisu obaviještene: ‘Smrad je nepodnošljiv i svi nose maske’

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

M. B. je ove nedjelje, kao i svaki tjedan prije, krenula prema Domu za starije i nemoćne u Crnatkovoj kako bi posjetila majku.
No, kada je zakoračila unutra, shvatila je da se nešto promijenilo jer su svi nosili maske preko lica, a smrad je bio nepodnošljiv.
– Uspjela sam doći do svoje majke, a ona me brzo ispratila van, uz objašnjenje kako kod njih hara crijevna viroza. Zaprepaštena sestra pitala me nisam li na vratima pročitala da ne smijem ući unutra – prepričava.
Naime, Dom u Crnatkovoj poharala je crijevna viroza pa su posjeti zabranjeni do daljnjega. No, obavijest o tome stoji samo na vratima doma, a na internetskim je stranicama nema.
– Ja ipak živim u Zagrebu pa mi nije bilo toliko teško okrenuti se i otići kući, no što je s onima koji su u posjet došli iz Moslavine, Slavonije i drugih dijelova Hrvatske? – pita se M. B.
Karantena je počela početkom prošlog tjedna, a gospođa, u jeku pojave salmonele na državnoj razini, posumnjala je na istu.
– Prema nekim informacijama, od crijevne viroze oboljelo je čak 90 posto stanara doma. Razgovarala sam s nekoliko medicinskih djelatnika, kažu da epidemija crijevne viroze ne traje tako dugo – sumnjičava je M. B.
Ravnateljica Štefica Karačić nije bila dostupna za komentar, piše Jutarnji.hr

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?