Crni primjeri dosmrtnog uzdržavanja

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Posljednje, treće dežurstvo u sklopu pro­jekta Savjetnik’kod kuće’održano je u prostorijama Podružnice SUH-a Centar (Radnički dom), na kojoj su sudjelovali i članovi podružnica Peščenica, Kozari bok i putevi te Trešnjevka Sjever.

      Nakon uvodnog izlaganja pravnika Vedrana Graheka o Zakonu o nasljeđivanju, voditeljica SUH-ovog pravnog savjetovališta Štefica Salaj objasnila je razliku između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju te ispričala nekoliko slučajeva u kojima su starije osobe odmah po pot­pisu ugovora o dosmrtnom uzdržavanju nisu dobile skrb koja im je jamčena tim ugovorom, a s obzirom da su potpisali tu vrstu ugovora automatski su prebacili svoju nekretninu na davatalje uzdržavanja i tako ostali bez ičega.

      Sudionike je jako zanimalo i što će biti s novim modelom obiteljske mirovine, te im je glavni tajnik SUH-a Igor Knežević kazao kako prema najavama Vlade RH on kreće od 1. siječnja 2023. godine, te se još brusi konačni model, ali i da su umirovljeničke SUH i MUH zatražile da on bude što po­voljniji za preživjelog partnera, odnosno da ima pravo izbora, ili da izabere 80 posto mirovine preminulog partnera, ili zadrži svoju mirovinu i još dobije 10 do 50 posto mirovine preminulog partnera, što bi ovisilo o zbroju dviju mirovina.(Glas umirovljenika)

 

SMRT JE BRŽA OD PRAVDE – Zašto ne potpisati dosmrtni ugovor

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?