BESPLATNO – Prijavite se na online radionicu kreativnog pisanja namijenjenu starijima od 55 godina

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Prvog četvrtka u rujnu, u organizaciji Centra za kulturne djelatnosti, u sklopu projekta „Kulturna re-generacija“, počinje online Zoom radionica kreativnog pisanja „Sjećam se i pišem“, namijenjena osobama s navršenih 55 godina. Polaznici će se sastajati šest puta u virtualnom prostoru i u opuštenoj i poticajnoj atmosferi osvrnuti se na važne i manje važne događaje u svom životu i naučiti kako da sjećanja na njih pretoče u tekst.

Webinar kreativnog pisanja održavat će se svakog četvrtka, izuzev 23. rujna, u trajanju od dva sata i 15 minuta. Prvi termin zakazan je za 2. rujna u 18 sati.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete putem obrasca: https://forms.gle/W2MedUZ1cjkKrtoz5.

 

Polaznici će pisati pisma sami sebi u raznim životnim fazama, prisjećat će se snova, otkrivati kako kroz naslage vremena doprijeti do zaboravljenih slika i zvukova, mirisa i okusa, možda čak i dodira, a praznine u sjećanjima popunit će se maštom. Svaki susret uključivat će vježbe osvještavanja tijela, vježbe imaginacije i vođene fantazije koje će nam pomoći da oslobodimo vlastita sjećanja i stavimo ih na papir.

 

Voditeljica webinara je Aida Bagić. Diplomirala je opću lingvistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te magistrirala političke znanosti na Sveučilištu Massachusetts, u Amherstu, SAD. Praktičarka je integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije i vodi radionice kreativnog pisanja. Objavila je zbirke pjesama „Ako se zovem Sylvia“ (Aora 2007., Mala zvona 2015. – epub ), „Tijela su laka meta“ (Mala zvona 2014., 2015. – epub) i „Nizvodno, rijekama“ (Treći trg i Srebrno drvo 2019.) te kratkih proza „Znam li ja gdje živim“ (Zoro 2012., DPKM 2019.).

 

Osim računala ili pametnog telefona i stabilne internetske veze, za sudjelovanje će vam trebati: bilježnica i olovka, vrijeme u kojem vas nitko neće ometati, udobno mjesto na kojem ćete se moći opustiti i radoznalost prema sjećanjima drugih sudionica/sudionika i spremnost da s drugima podijelite svoja sjećanja. Prijavite se!

 

Više o projektu saznajte na www.ckd.hr i www.facebook.com/Centar.za.kulturne.djelatnosti.

Za više informacija možete se obratiti na mail vanja.sedlanic@ckd.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

LITERARNA VEČER

 Matica umirovljenika Kutine održala je u Domu umirovljenika literarnu večer u čast hrvatskog pjesnika

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?