18 000 ljudi sinoć u Areni zajedno pjevalo duhovne pjesme

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Najveći hrvatski godišnji glazbeni događaj suvremene duhovne glazbe, koncert ”Progledaj srcem” u produkciji Laudato televizije, u subotu, 11. svibnja, pokazao je da ni zagrebačka Arena nije prevelika za okupiti tisuće zaljubljenika u duhovnu glazbu.

 

Koncert se već peti put organizira kao podrška Laudato televiziji, jedinom specijaliziranom vjerskom kanalu u Hrvatskoj. Čak 18 000 sudionika iz svih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke i Austrije jednoglasno su pjevali gotovo tri sata, više od 30 pjesama u izvedbi 125 glazbenika i izvođača.prenosi

Koncert su otvorili Alan Hržica, Domagoj Pavin i Petar Buljan molitveno slavljeničkim zazivima, a zatim je na glavnu pozornicu doletio Rafael Dropulić – Rafo koji je već zagrijanu publiku podsjetio na dubinu poruke cijelog koncerta ‘otvoriti oči svojega srca’ s istoimenom pjesmom.

Alanu Hržici na violončelu se priključila i poznata violončelistica Ana Rucner, obogativši pjesme ‘Gledaj, On te gleda’ i ‘Golgota’.

“Budimo uvijek ovako jedinstveni, nemojmo se dijeliti. Nego dijelimo sebe”, poručili su domaćini.

Tony Cetinski, popularni duhovni glazbenik fra Marin Karačić, Ante Cash i grupa Emanuel također su neki od ukupno 125 izvođača i glazbenika koji su nastupali.

Svi sudionici koncerta okupili su se na kraju na pozornici, a cijela dvorana, držeći se za ruke, molila Očenaš za Domovinu. Molitva se spontano prelila u pjesmu Moja domovina.

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave