Zubni implantati mijenjaju život na bolje

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Zubne implantate najlakše je opisati kao umjetni korijen koji mijenja prirodni korijen zuba. Riječ je o biokompatibilnim titanskim umecima koji se vežu s kosti, a kirurškim se postupkom ugrađuju u kost gornje ili donje čeljusti. Ovo svojstvo omogućava implantatu da u potpunosti sraste s kosti i ponaša se kao njezin sastavni dio. Na jedan ili više implantata se dalje postavlja krunica ili most, a Vi ćete opet imati osjećaj i funkciju prirodnih zuba. Implantati štite Vaše zdrave zube, pomlađuju Vaš izgled te osiguravaju prijeko potrebnu strukturu Vašem licu.

Održavanje oralne higijene nakon implantološkog zahvata je identično održavanju higijene prirodnih zuba. Proteze su stvar prošlosti, a sramežljivom skrivanju osmijeha ili izbjegavanju pogleda sugovornika je kraj. Zubni implantati su dugotrajno rješenje koje podiže kvalitetu života, pristaju svima bez obzira na dob, vraćaju funkciju, ali i samopouzdanje.

All-on-4 je inovativna metoda koja omogućava potpunu rekonstrukciju zubnog niza na samo četiri implantata. To je sustav brzog rješenja pri kojemu se u gornju ili u donju bezubu čeljust ugrađuju četiri implantata koji nose digitalno dizajnirani zubni niz. Operativni zahvati se izvode prema najsuvremenijem terapijskom konceptu. Prednja dva implantata postavljaju se ravno, dok se stražnji implantati ugrađuju pod kutom od 45 stupnjeva. Time se uklanja potreba za dugotrajnim postupcima augmentacije kosti i podizanja sinusa, što čini tretman bržim, lakšim i uspješnijim za pacijenta.

Pacijent odmah nakon operacije dobiva prototip zuba kao privremeno funkcionalno i estetsko ugodno rješenje – što znači da iz stomatološke ordinacije izlazite s novim osmijehom. Trajno protetsko rješenje stiže za dva mjeseca.

Važno je i spomenuti da se nova metoda može provesti i u pacijenata koji boluju od dijabetesa, osteoporoze ili neke druge sistemske bolesti.

Sa  povećanjem  duljine  života potreba  za  protetskom  terapijom  je  sve  veća.  Zamjena nedostajućih zubi sa protezama nošenim implantatima ili fiksnim protetskim radovima postaje imperativ u implantoprotetskoj terapiji pacijenata starije životne dobi.

Je li vam javno cijepljenje političara vratilo povjerenje u cjepivo AstraZeneca?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

MELISA ILI MATIČNJAK

Melisa je jedna od biljnih vrsta koja se tradicionalno koristi kod nervozom uzrokovanih tegoba

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?