ZASTOJ ZBOG PANDEMIJE KORISTE ZA UREĐENJE PROSTORA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Više od godinu dana traje pandemija ko rona virusa što je mnoge udruge zaustavila u provođenju redovnih aktivnosti. Neki su to pak znali dobro iskoristiti okrenuvši se drugim poslovima. Članovi Matice umirovljenika općine Jakšić u požeškom kraju nisu sjedili prekriženih ruku.

– Posvetili smo se uređenju prostora. Uspjeli smo osvježiti naše prostorije. Kupili smo i neke nove uređaje i kompjuter koji smo dobili kao donaciju od općine. Imamo veliku potporu načelnika i njegovo razumijevanje. Obećao je da nagodinu idemo u ozbiljno renoviranje. Skidat ćemo krov i mijenjati instalacije. Moramo se seliti, ali već smo dogovorili s načelnikom da se selimo u društveni dom u obližnjem Radnovcu koji je novouređen. Tamo ćemo se preseliti dok naši radovi ne budu gotovi- govori predsjednik Slavo Glavaš, koji je ponosan na broj od 300 članova u Matici umirovljenika od kojih njih 54 živi izvana Jakšića. To potvrđuje plodan rad, koji je nastavljen od prethodnih čelnika.

-Vjerujem da ljude najviše privlače druženja i putovanja. Imamo odlične fešte, a poznat je i naš Katarinski sajam. Imamo dobru suradnju s DVD- om, ribičkim i lovačkim društvom. Organiziramo natjecanja u pikadu, šahu i kuglanju, a gdje god dođemo, vrata su nam otvorena. Lijepo i aktivno surađujemo i s KUD-om Slavonija- ističe predsjednik.

Budućnost ove udruge je obećavajuća, a i u doba pandemije načelnik općine Ivica Kovačević daje im potporu dok oni jedva čekaju novi prostor za druženje. Imaju niz humanitarnih projekta, a prije ove krize, putovali su od Padove i Venecije do Beča i Praga. Osmjesi njihovih članova na fotografijama potvrđuju kako svi članovi s lakoćom ispunjavaju misiju unapređenja kvalitete života osoba starije dobi.

Matica je u sigurnim rukama umirovljenog pilota hrvatske vojske Slave Glavaša koji je u karijeri prošao čak osam tisuća letova. Letio je punih 35 godina, a obučavao je i mlade pilote u Zadru. Nakon premještaja u Zagreb, sudjelovao je u Domovinskom ratu, a onda se u mirovini odlučio vratiti u rodni kraj iz kojeg je otišao s 15 godina. U Maticu umirovljenika uključio se kao tajnik, a sada je predsjednik koji ima samo jednu želju – organizirati feštu nakon što prestane pandemija.

-Zadnje putovanje je trebalo biti u travnju prošle godine, sredstva su bila uplaćena i onda nam je došao lockdown. Put smo odgodili za listopad jer je bilo obećavajuće da će se smiriti, no, u kolovo- zu je krenulo ponovno – govori Glavaš i najavljuje proputovanje Hrvatskom. Već je osmislio rutu Plitvička jezera – Zadar – Šibenik – NP Krka(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Pjesmom do zdravlja

     Jedan od ogranaka Udruge SUH Pula-Pola je ogranak Opće bolnice Pula i Istarskih

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?