ZA PREDSJEDNIKA PONOVNO IZABRAN BORIS PUHAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Polako ulazimo u jesenski ritam života, jesenska shema, kako bi se reklo i s puno entuzijazma se priprema mnogo toga za umirovljenike s cijelog područja grada Zaprešića. Ali, prije nego se polaznice i polaznici ponovo počnu razgibavati u tjelovježbi, nordijski hodati, likovno izražavati ili sudjelovati u nekoj drugoj od aktivnosti, donosimo kratak pregled onog što se u Udruzi događalo u ljetnoj sezoni.

Lipanj je bio mjesec u kojem je Udruga u sklopu nacionalnog Dana otvorenih dana udruga sudjelovala na način da je predstavila europski projekt sufinanciran iz ESF: „Aktivan i uključen – Program poticanja aktivnog starenja na području grada Zaprešića“. Predstavljene su aktivnosti koje su bile aktualne u tom trenutku provedbe: šetnja s tjelovježbom, nordijsko hodanje te zdravstveno predavanje pod nazivom „Dijabetes, hipertenzija i ja“ nakon kojeg je bilo moguće izmjeriti krvni tlak, te razinu šećera i kisika u krvi.

Izborna skupština na kojoj su izabrani čelni ljudi Udruge za sljedeće 4 godine:

– predsjednik Udruge:

Boris Puhak

– zamjenik predsjednika:

Anka Maruševec

– tajnik-blagajnik:

Dušanka Zagajšek

Nadzorni odbor: Nevenka Starčević, Đurđica Gajšak, Željko Beblje

Likvidator: Lucijan Orlić Srpanj i kolovoz su prošli u nešto laganijem, ljetnom ritmu, primjerenom za naše članove pa su aktivnosti koje su provedene u sklopu EU projekta bile: zdravstvena predavanja i radionice iz Programa psihosocijalne podrške pod nazivom „Upoznajmo naše sjećanje“ te Umni trening.

Posebno je bilo živo na izletima koji su organizirani u sklopu Programa sprječavanja usamljenosti. Jedan izlet bio je organiziran za 100 umirovljenika i išlo se u Mariju Bistricu, gdje je vrijeme do podneva provedeno u prigodnom programu u svetištu Majke Božje Bistričke, a ručak i poslije- podnevno vrijeme je u klijeti Lojzekova hiža uz glazbu i ples. Drugi izlet je okupio one zainteresirane za more i morske radosti, njih 120, jer je destinacija bila grad Krk s ciljem da se ljetni dan provede na poznatoj plaži Dražice.

Krajem kolovoza je također organiziran odlazak na predstavu „Stoka sitnog zuba“ u sklopu Histrionskog ljeta na Opatovini u Zagrebu.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?