Za predsjednicu u novom mandatu izabrana Višnja Gojković

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

 

 

Održana je  izborna skupština Matice hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb s posebnim naglaskom na program poticanja aktivnog starenja pod nazivom Aktivan u Novom Zagrebu.

Zbog korone skupština je održana elektronski i telefonski.

U 2021. godini Matica hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb u koju je uključeno 18 podružnica, nastavlja svoje djelovanje i aktivnosti u skladu sa Statutom i prirodnim slijedom plana i programa za proteklu godinu.

Djelovanje Matice, koliko to dozvoli pandemija, biti će usmjereno u 2021. godini, uz ostale tradicionalne aktivnosti, naročito na brojčano jačanje Matice umirovljenika osnivanjem novih podružnica. 

Posebno značajne aktivnosti provoditi će se u 2021. godini temeljene na projektu „Aktivan u Novom Zagrebu – programu poticanja aktivnog starenja“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U program je uključeno informatičko opismenjavanje, tjelovježba, raznolike kreativne radionice, predavanja o očuvanju zdravlja, pravni savjeti, tečajevi plesa, fotografije, hortikultura, zborovi, nordijsko hodanje, izleti i obilasci kulturnih događanja. I vjerujte nam, u Zapruđu gdje su službene prostorije Matice Novi Zagreb, svakodnevno se nešto događa i aktivnosti ne prestaju, samo se smjenjuju u skladu s epidemiološkim mjerama.

Ovako postavljen Plan i program jasno ukazuje na činjenicu da umirovljenje ne zaustavlja aktivan rad umirovljenika.

Skupština je za predsjednicu i u novom mandatu izabrala Višnju Gojković, koja je radi svog aktivnog rada bila izabrana i za Osobu godine u protekloj godini, a dodatno je i predsjednica Podružnice Zapruđe. Za dopredsjednike izabrani su Zorica Malenić, podružnica Brezovica i Stjepan Kranjčina podružnica Buzin. Za članove Izvršnog odbora Matice potvrđeni su svi predsjednici Podružnica. U Nadzorni odbor izabrani su Katarina Balatinec podružnica Zapruđe, Marija Klobučarić podružnica Dragonožec, Đurđica Kopun, podružnica Buzin,Ivan Uhernik podružnica Sopotn Franjo Zagorec podružnica Odranski Obrež.(Hul)

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?