VLADIMIRU DOMIĆU SREBRNA PLAKETA GRADA SLATINE

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Odlukom Gradskog vijeća, Srebrnom plaketom Grada Slatine nagrađen je Vladimir Domić, za dugogodišnji nesebični predani rad i poseban doprinos u radu Udruge umirovljenika Slatina.

Vladimir Domić rođen je 21. travnja 1946. godine. Stari Slatinčani znaju ga kao svestranog i zanimljivog čovjeka, dok su ga novije generacije upoznale kao vrlo aktivnog umirovljenika koji je svojim radom i djelovanjem u Udruzi umirovljenika Slatina od samog učlanjenja 1989. godine, dao krupan doprinos njenom rastu i razvoju.

Od 2009. godine predsjednik je Udruge i tu dužnost vrlo uspješno obavlja. Član je i Izvršnog odbora Matice umirovljenika Hrvatske s kojom konstantno surađuje u raznim projektima. Isto tako predstavnik je svih udruga umirovljenika Virovitičko-podravske županije koje su članice Matice umirovljenika Hrvatske koja mu je svojedobno dodijelila zahvalnicu za nesebičan volonterski rad.

Sudjelovao je i u osnivanju Kuglačkog kluba Slatina, te od 2000. do 2003. godine bio kapetan istoga, dok je predsjedničku funkciju kluba obnašao od 2003. do 2007. godine.

Osim toga u Općinskom sudu u Slatini bio je porotnik punih 12 godina, sve do 2012. godine.

Vladimir Domić već niz godina neumorno radi na unaprjeđenju slatinske Udruge umirovljenika i zalaže se za dobrobit svih članova u čemu je vrlo uspješan budući da konstantno radi na apliciranju i realizaciji projekata raspisanih od strane Grada Slatine, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Isto tako uz pomoć Gradske razvojne agencije Slatine i Grada Slatine uspio je ostvariti brojne projekte kojima je Udruga umirovljenika dobila bespovratna sredstva tijekom 2019., 2020., i 2021. godine.

Tako su slatinski umirovljenici kroz projekte kao što su „Vedri dani treće dobi“, „Vitalnost u zlatnoj dobi“ ili „Zlatne sedamdesete“, gotovo kompletno uredili svoj prostor, te uveli niz aktivnosti s ciljem uključivanja starijih osoba u društveni život zajednice te unapređenja njihovih znanja i vještina kroz brojne kreativne, edukativne, zabavne i sportske radionice.

Srebrnu plaketu gospodinu Vladimiru Domiću uručili su gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i predsjednik Gradskog vijeća Damir Jakšić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj  u prigodi obilježavanja Dana grada Slatine i 724. obljetnice prvoga pisanog spomena imena Slatine.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?