Velika prevara i lakrdija s 2.mirovinskim stupom. Jedna od najvećih prevara od samostalnosti!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Nema straha za Vaše mirovine jer one ni ne postoje i nisu i nikada neće biti ugrožene, jer vi do svog novca u II. stupu ne možete doći.

Jer dobiješ I manju mirovinu!

I gluh i slijep vidi i čuje da je  2. mirovinski stup  velika politička varka. Na sve strane se svi obvezni mirovinski fondovi, tj. njihove vlasnice – banke, prave važni kako su prešli 92 milijarde kuna kapita­la, te kako im zarada i dalje raste.

Nitko više ne priča koliko se zapravo izgu­bilo iz drugog stupa zbog političkog ili dogovornog investiranja u dionice Agrokorovih firmi pa nadalje..- Nitko nema pojma kolika će mu biti mirovina u drugom stupu, osim što klasični pobornici fi­nancijske industrije glasno zahtijevaju da se iz radničkog mirovinskog fonda isplaćuje dodatak od 27 posto i za one koji nisu štedjeli samo u prvom javnom stupu, a na koje se Zakon o dodatku na mirovine ostvarenom prema ZOMO-u jedino i odnosi. 2. mirovinski stup je isplativ samo građanima s najvišim plaćama.

 

Evo kako to komentiraju naši ogorčeni čitatelji:

 

D.S. Pokradeni smo, kad odete u mirovinu uopće nema opis II mirovinskog stupa, a kad ih pitate kažu da se podrazumijeva tijekom izračuna mirovine, a onda vam banka pošalje koliko imate novaca u II mir. stupu i padnete na glavu kad ih usporedite sa platnim listama. Čista pljačka Hrvatskih građana!

 

J.W. Treći stup je taj koji je tvoj,i tu si možeš uzeti kad želiš. Drugi stup je bankarski a prvi rješava sve kad ova ostala dva zakažu.U prvi stup smo mi ulagali svojim doprinosom iz rada a sad životarimo je svi tu kravu muzu ko god treba E, to vam je to i to svi dobro znate samo se neki prave ,,RIBARIĆEV KONJ,, ili NOJ sa glavom u pijesku!

 

B.V. Nikada neću dobiti svoju mirovinu, već sam silom prilika u obiteljskoj poslije smrti supruga.Podigla bi svoje novce iz drugog mirovinskog stupa da ih sada koristim.. ali ne daju! Naravno da to nije u redu …to je moje..trebali bi to omogućiti da ovakvi slučaji to dobiju..Zašto sam radila 22.godine i uplaćivala u drugi mirovinski stup ..od kad je to došlo na snagu?

 

F.M.Bolje da smo stavljali u čarape nego dali njima da nam čuvaju.Ne kupuj mliko od onog koji voli vrhnje,ili po našu dali kozi da čuva kupus.

 

H.B Pitajte fondove gdje je novac uložen u Agorkor. To su manjinski dioničari, kojima je Vlada uzela sva prava i imovinu. To su vaše mirovine. I sjetite se toga kada dođu izbori.

 

J.Š. Jedan sam od onih kojima su nametnuli 2 stup, uzeli mi između 90-100 tisuća kn da bi 2015 god.novac “odlepršao” 2 stup papaaa. To je lijepa naša.

 

P.F. SVJEŽ PRIMJER..NI TRAGA NI GLASA, NI KUNE OD MOG 2 STUPA, KOJI SAM PLAĆAO DOBROVOLJNO…..LOPOVSKA DRĆAVA SVE RAZJEBALA…ostala mi puška, uskoro će biti u upotrebi….ž

 

G.S. To je sad u banana drzavi i bezakonju bacen novac..Nis nisam dobio on je samo umanjio mirovinu. Do sad je to porez na bedaste i punjenje nekom dzepova

LJ.Ž.Drugi stup nam je nametnut, morali smo prihvatiti. Rečeno nam je da je to naša štednja i naši novci. A sad kad idemo u mirovinu jel to naše ili…

 

D.K.zaboravite mirovine kaj vam je koje bi vi mirovine ha ha s posla na groblje i grob si prije skopati

 

A.J.Nema para iz 2 stupa a morao sam uplačivat prevara kod mnogih i zbok toga budu im mirovine manje

 

Jedini način da se ova prevara u kojoj samo na upravljanju tim fondom mirovinci zarađuju goleme provizije završi jest da se isti ukine, a imovina iz tog II. stupa vrati građanima za poravnanje njihovih dugova, odnosno prijeboj s bankama.

 

Kako istupiti iz 2.mirovinskog stupa:

Sukladno Zakonu o obveznim mirovinskim fondovima (“Narodne novine”, 19/2014) omogućen je izlaz iz II. stupa mirovinskog osiguranja SAMO za one osiguranike koji su u ovaj oblik osiguranja ušli DOBROVOLJNO i to s danom ostvarivanja prava na mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju.

Pogledajte više na:REGOS

 

Pogledajte našu emisiju : 

 

 

 

 

 

 

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave